"Δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων" λέει ο Βαρουφάκης,αλλά δεν ξέρει αν θα’χουμε λεφτά την Τρίτη

ΥΠΟΙΚ για Ντάισελμπλουμ: Η Ευρωζώνη αξίζει κάτι καλύτερο

"Δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων" λέει ο Βαρουφάκης,αλλά δεν ξέρει αν θα’χουμε λεφτά την Τρίτη

«Δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων». Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ότι θα υπάρξει μια καλή συμφωνία αν επικρατήσει το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ.Βαρουφάκης είπε ότι αν επικρατήσει το ��ΝΑΙ», τότε η συμφωνία που θα προκύψει δεν θα είναι βιώσιμη, εκτιμώντας ότι «ένα ΟΧΙ θα αναγκάσει τους δανειστές να βρουν λύση για το χρέος».

Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι «υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που βάζουν εμπόδια στην συμφωνία»

«Ήρθε η στιγμή ο λαός να εκτιμήσει την πρόταση των θεσμών. Προέχει η επιλογή του λαού» είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ποτέ δεν πόνταρε.
Επέρριψε ευθύνες στους Θεσμούς για τις κλειστές τράπεζες, αλλά και για το γεγονός,ότι δεν υπήρξε συμφωνία.

«Η ΕΚΤ να κάνει το καθήκον της και να ανοίξουν οι τράπεζες» δήλωσε, χωρίς ωστόσο να απαντήσει αν οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν λεφτά την Τρίτη.

«Η αξία της ψήφου δεν μετριέται, δεν έχει τιμή» είπε με νόημα, εξαπολύοντας νέα επίθεση στα ΜΜΕ για «ασέλγεια σε βάρος της Δημοκρατίας», χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι εννοεί!

Το ΥΠΟΙΚ για τον Ντάϊσελμπλουμ

Νωρίτερα, αιχμές κατά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ άφησαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου πως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το μέλλον της Ελλάδας θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο», διευκρινίζοντας ότι τα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα είναι αναπόφευκτα.

Κύκλοι του υπουργείου κατηγόρησαν τον πρόεδρο του Eurogroup ότι «επιδίδεται και πάλι σε συγκρουσιακές προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών δηλώσεις».

«Φαίνεται πως δεν κατανοεί, ότι ο ρόλος του Προέδρου του EG είναι να γεφυρώνει διαφορές και να μειώνει εντάσεις. Από την πρώτη επίσκεψή του στο γραφείο του κ. Βαρουφάκη, αμέσως μετά την εκλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ντάισελμπλουμ έθεσε τον Έλληνα ομόλογό του προ του διλήμματος: Αποδέχεστε το Μνημόνιο ή το Πρόγραμμα καταρρέει (με σαφή την απειλή του κλεισίματος των τραπεζών). Και σήμερα επενδύει στη ρήξη και στις κακές σχέσεις με την Ελλάδα, ελπίζοντας να κερδίσει πόντους στην κούρσα εκλογής νέου Προέδρου του EG. Η Ευρωζώνη αξίζει κάτι καλύτερο» πρόσθεσαν .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top