Αντίστροφη μέτρηση για άδεια ταμεία: Έχουν μείνει λιγότερα από 500 εκ. ευρώ!

Δεν αποκλείεται να πέσει το όριο των 60 ευρώ πριν στερέψουν τα ΑΤΜ

Αντίστροφη μέτρηση για άδεια ταμεία: Έχουν μείνει λιγότερα από 500 εκ. ευρώ!

Αντίστροφη μέτρηση για να αδειάσουν και τα τελευταία ταμεία των ελληνικών τραπεζών έχει ξεκινήσει εδώ και ώρες.

Τα διαθέσιμα είναι ελάχιστα και οι τραπεζίτες έχουν προ πολλού προειδοποιήσει για οριακή κατάσταση, ζητώντας άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Με τις ουρές να παραμένουν μεγάλες στα ΑΤΜ και τους συνταξιούχους να συνωστίζονται απεγνωσμένοι στις τράπεζες για την τελευταία ευκαιρία τους να πάρουν 120 ευρώ πριν έρθει το άγνωστο, η Telegraph μεταδίδει πως έχουν απομείνει λιγότερα από 500 εκ. ευρώ πριν έρθει το… μεγάλο μπαμ!

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος στην αγγλική εφημερίδα, επικαλούμενος αξιόπιστες πληροφορίες, «τα αποθεματικά σε ρευστό στις τράπεζες βρίσκονται κάτω από το όριο των 500 εκ. ευρώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η εμπορική κοινότητα δεν μπορεί να εισάγει τίποτα. «Χωρίς πρώτες ύλες δεν μπορεί και να παράξει τίποτα» επισημαίνει ο κ. Μίχαλος.

Με το όριο των αναλήψεων από τα ΑΤΜ να έχει πέσει ήδη ατύπως στα 50 ευρώ, πλέον τα ενδεχόμενα είναι δύο:

1. Ή θα παραμείνει ως έχει μέχρι τη στιγμή (την Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη... Ποιος ξέρει;) που τα ΑΤΜ θα βγάζουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν και ΔΕΝ θα γεμίσουν εκ νέου με ρευστό.

2. Ή θα μπει μικρότερο όριο (40 ή ακόμη και 20 ευρώ) προκε��μένου να παραταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η «κατάρρευση» των ΑΤΜ που θα επιδράσει αρνητικά και στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Untitled.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top