Δημοσκόπηση για δημοψήφισμα: Μπροστά το «ναι», συντριπτικό το ποσοστό υπέρ του ευρώ

6 στους 10 Έλληνες φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ

Συντριπτικό «ναι» υπέρ του ευρώ λένε οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το δημοψήφισμα, όπου το «ναι» διατηρεί προβάδισμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το «Ναι» λαμβάνει 41,5% με σαφή ανοδική τάση και το «Όχι» 40,2% (με την αναγωγή επί των έγκυρων τα ποσοστά είναι 44,8% και 43,4% αντίστοιχα).

Αναφορικά με τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, το 61% των πολιτών πιστεύει ότι με το «όχι» υπάρχει ορατός κίνδυνος, ενώ όσον αφορά την υποστήριξη στο κοινό, οι πολίτες απαντούν συντριπτι��ά υπέρ του ευρώ με 74% σε αντίθεση με ένα 15% που θέλει εθνικό νόμισμα.

Στη ερώτηση αν το «Όχι» θα αλλάξει τη στάση των δανειστών, το 51% εκτιμά πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 30%.

Τέλος, μοιρασμένες είναι οι γνώμες για την ουσία του ερωτήματος στο δημοψήφισμα, με το 43% να απαντά πως πρόκειται για «Ναι» ή «Όχι» στην πρόταση των δανειστών και ακριβώς το ίδιο ποσοστό να απαντά πως πρόκειται για «Ναι» ή «Όχι» στο ευρώ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top