Γ. Παπανδρέου: Ο Αλ. Τσίπρας ψεύδεται όταν λέει ότι οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες

«Με το "ναι" την Κυριακή θα έχουμε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών»

Ο Πρωθυπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Κοτζιά.

«Αυτός τις έκλεισε. Ήξερε ότι χωρίς πρόγραμμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, δε μπορούσε να συνεχίσει να δίνει χρήμα στις τράπεζες», ανέφερε και πρόσθεσε: «"Ναι" ή "Όχι" στο ευρώ είναι το ερώτημα στο δημοψήφισμα. Ο κ. Τσίπρας μας λέει ένα "Όχι" θα σημάνει νέα διαπραγμάτευση, άλλα θα είναι μια διαπραγμάτευση για έξοδο από την Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην πρότασή του για δημοψήφισμα το 2011, είπε ότι και στο εσωτερικό του κόμματος δέχτηκε επίθεση. «Τότε ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι είναι χρεοκοπία και σήμερα κατάφερε να φέρει τη χώρα σε σημείο κι επισήμως να χρεοκοπήσει. Φάνηκε η γύμνια τους», τόνισε.

«Με το "ναι" την Κυριακή θα έχουμε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών και με το "ναι" κερδίζουμε μια νέα προοπτική: το κούρεμα με ομοφωνία και παραμονή μας στο ευρώ. Με το "όχι" κερδίζουμε τη χρεοκοπία. Καλώ την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αλλάξει στάση. Καλώ και τους εταίρους να λάβουν υπ’ όψιν τα λάθη το��ς», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «μια κακή κυβέρνηση ή μια κακή συμφωνία μπορούν να αλλάξουν», αλλά όπως σημείωσε, «έξοδος από την Ευρώπη είναι δρόμος χωρίς επιστροφή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top