Φ.Γεννηματά: Ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε «δημοψήφισμ��-παράνοια»

Ανάγκη να συγκροτηθεί κίνημα υπέρ του «ναι»

Την αν��γκη δημιουργίας ενός μετώπου υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε σε συγκέντρωση του κόμματος στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ.

«Αν ο πρωθυπουργός επιμείνει να οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το κάλπικο δημοψήφισμα, εμείς δεν έχουμε διλήμματα. Λέμε "ναι" στην Ελλάδα, "ναι" στην Ευρώπη, "ναι" στο ευρώ, όχι στην εθνική περιπέτεια, στη στοχοποίηση, στην απομόνωση, στη χρεοκοπία, στον διχασμό» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.\

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και σημείωσε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για την πατρίδα μας. Μετά από πέντε πέτρινα χρόνια κρίσης, θυσιών, απωλειών και μεγάλης προσπάθειας των Ελλήνων, ξημέρωσε μια μαύρη μέρα. Είναι η πρώτη φορά από την άνοιξη του 2010, που η Ελλάδα δεν έχει την προστασία και τη χρηματοδότηση του μηχανισμού στήριξης ενώ παραμένει πιο μακριά από ποτέ από τις αγορές. Με μηδενική ρευστότητα. Με οριστική απώλεια πάνω από 12.7 δισ. ευρώ, που παρακρατήθηκαν οριστικά από τον ESM (10.9 + 1.8) δισ. Την οικονομία νεκρή. Τις τράπεζες κλειστές και ουσιαστικά εκτεθειμένες στο έλεος του ESM και της ΕΚΤ. Με μη καταβολή εμπρόθεσμα των οφειλόμενων δόσεων του ΔΝΤ για τις οποίες μάλιστα είχε ήδη δοθεί παράταση. Είναι μια κατάσταση τραγική με ολέθριες επιπτώσεις για την Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες αν ο ΕSΜ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ κάνουν αυστηρή και τυπική εφαρμογή όλων των προβλεπομένων δικαιωμάτων τους».

Για τον πρωθ��πουργό είπε ότι οδηγεί τη χώρα σε ένα «δημοψήφισμα-παράνοια» και ότι «διχάζει τη χώρα για να μην διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε ως παραλήρημα τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου στο Πεντάγωνο, παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα για την φράση του κ. Καμμένου στην εισαγωγή των κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό ότι οι «Eνοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας», η κ. Γεννηματά αναφέρει πως πρόκειται για μια δήλωση επικίνδυνη για τη δημοκρατία, καθώς πρόκειται «για ανοιχτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες το�� λαού». Τέλος, κατηγορεί τον πρωθυπουργό που δεν πήρε θέση, ενώ καλεί τον κ. Καμμένο να παραιτηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top