Σουλτς: η εμπιστοσύνη μου στην ελληνική κυβέρνηση έχει φθάσει στο… μηδέν

«Απρόβλεπτος» και «σχεδόν δημαγωγός» ο Τσίπρας

Σουλτς: η εμπιστοσύνη μου στην ελληνική κυβέρνηση έχει φθάσει στο… μηδέν
«Η εμπιστοσύνη μου για την θέληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν» δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη και ο κ. Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί».

Για τον ίδιο λόγο και για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους μέχρι τις νέες εκλογές υποστήριξε ότι πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε».

Κατά τον Σουλτς «αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ» και «έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα».

Ο πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε επίσης για ανευθυνότητα την κυβέρνηση και χαρακτήρισε «απρόβλεπτο» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον κατηγόρησε ότι «χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα» και δείχνει έναν «σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top