Κοτζιάς: Δεν είπε ότι θα παραιτηθεί ο Τσίπρας αν είναι «ΝΑΙ» το αποτέλεσμα!

Τι ισχυρίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών ότι εννοούσε ο πρωθυπουργός

Κοτζιάς: Δεν είπε ότι θα παραιτηθεί ο Τσίπρας αν είναι «ΝΑΙ» το αποτέλεσμα!
Δεν εννοούσε ότι θα παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας αν είναι «ΝΑΙ» το αποτέλεσμα, στην γνωστή συνέντευξή του στην ΕΡΤ, υποστήριξε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς σήμερα!

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Κοτζιάς μετά τη συνάντησή του σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Βελγίου D. Reynders, απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: «Δεν προλάβατε να με γνωρίσετε και θέλετε να φύγω; Ο κ. Τσίπρας δεν είπε ότι θα παραιτηθεί, ο κ. Τσίπρας είπε ότι "δεν θα εφαρμόσω κάθε είδους πολιτικής". Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμέν��υμε το αποτέλεσμα που ελπίζουμε εμείς ότι θα είναι ΟΧΙ και επίσης να δει κανείς και τα πραγματικά ποσοστά».

«Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού» είχε δηλώσει πάντως ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ και είχε προσθέσει: «Θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτής της χώρας».

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε και στην κριτική που δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τον περιορισμένο χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της προκήρυξης και της διενέργειας του δημοψηφίσματος:

«Κατ' αρχάς να πω για το Συμβούλιο της Ευρώπης που θεωρεί σύντομο το χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας, φανταστείτε να ήταν περισσότερος χρόνος με αυτή την κατάσταση των Τραπεζών. Αλλά το κυριότερο είναι ότι κατανοώ τους εκπρόσωπους του Συμβουλίου της Ευρώπης γιατί δεν έζησαν πέντε χρόνια εδώ. Μπορεί να μην ξέρει ο κάθε καθημερινός άνθρωπος την κάθε λεπτομέρεια των προτάσεων πράγματι, αλλά πέντε χρόνια το έχει γνωρίσει πάνω στην πλάτη του».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top