Που φτάσαμε: H Boυλγαρία έχει λάβει προληπτικά μέτρα λόγω των γεγονότων στην Ελλάδα!

Ελπίζουν να βρεθεί λύση και να εξασφαλιστεί η σταθερότητα

Που φτάσαμε: H Boυλγαρία έχει λάβει προληπτικά μέτρα λόγω των γεγονότων στην Ελλάδα!

​Ποιος να το περίμενε… ότι θα ερχόταν μια μέρα που η Βουλγαρία θα προετοιμαζόταν και θα λάμβανε προληπτικά μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύσει από την … ελληνική οικονομία!

Και όμως! Σήμερα ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, Ντάνιελ Μίτοφ, κληθείς να απαντήσει για τις πιθανές συνέπειες, στην χώρα του, από τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, δή��ωσε ότι η Βουλγαρία έχει αναλύσει όλα τα σενάρια για ελληνική κρίση και έχει λάβει προληπτικά μέτρα.

«Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα και εξακολουθώ να εύχομαι το καλύτερο για αυτή, ελπίζω η σταθερότητα εκεί να διατηρηθεί, να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και να εξευρεθεί λύση για την κρίση» είπε σε χθεσινή δήλωσή του ο κ.Μίτοφ.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό Εξωτερικών, η χώρα του και οι βουλγαρικές εταιρείες κατανόησαν προ πολλού, ότι μια ενδεχόμενη κρίση στην Ελλάδα θα οδηγήσει σε αναπροσανατολισμό των εξαγωγών τους ή τουλάχιστον μέρους αυτών και ...προετοιμάστηκαν.

Στο τραπεζικό σύστημα ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα εγγύησης της σταθερότητας των τραπεζών με ελληνικά κεφάλαια. «Οι τράπεζες αυτές λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους στη Βουλγαρία και είναι υποχρεωμένες να διατηρούν υψηλό βαθμό ρευστότητας. Βρίσκονται υπό την συνεχή επίβλεψη της Βουλγαρικής Κεντρικής Τράπεζας» ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας τόνισε, ότι η χώρα του παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.«Ελπίζουμε ότι η σταθερότητα στη νότια γειτονική χώρα θα διατηρηθεί, διότι είμαστε στενά συνδεδεμένοι. Είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις- ένα δημοψήφισμα δεν αποπληρώνει το χρέος και πρέπει να αναλαμβάνονται οι ευθύνες» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top