Ο Λαφαζάνης παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή

«Έχουμε Plan B. Δεν είναι το τέλος του κόσμου χωρίς τα λεφτά της ΕΕ»

Ο Λαφαζάνης παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή

​Κρυφό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή υπονόησε ότι έχει καταστρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο Rossiya 24.

«Αν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης δεν επαναφέρουν και μετά το δημοψήφισμα και το ηχηρό "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού τον ELA, τότε η Κυβέρνηση έχει σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση», παραδέχθηκε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, αποκαλύπτοντας έτσι εμμέσως σχέδιο δραχμής από την κυβέρνηση.

Μάλιστα όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο αυτό, ο κ. Λαφαζάνης δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του.

«Αυτό το σχέδιο που έχουμε, δεν είναι η ώρα να το αναδείξουμε και να το προβάλουμε», είπε και κάνοντας ντρίπλα για να ξεφύγει από τον δημοσιογράφο, άρχισε και πάλι το βιολί του για τον «εκβιασμό των δανειστών», που έκλεισαν τις τράπεζες «για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

«Νομίζουμε ότι αυτή είναι μια στιγμή όπου πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάγκη, μ' ένα δυνατό "ΟΧΙ", να διαμορφωθούν οι καταστάσεις στην ΕΕ και να μπορέσουμε να έχουμε μια νέα συμφωνία απολύτως συμβατή με το πρόγραμμά μας. Αν δεν επιτευχθεί αυτό, ασφαλώς θα μπούμε σε μια άλλη φάση και τότε, βεβαίως, η ελληνική Κυβέρνη��η θα αναδείξει μια εναλλακτική προοπτική για τον τόπο», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ξέχασε δε τις παλιότερες δηλώσεις του ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια από καμία πλευρά και αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ καλός στις κωλοτούμπες, έκλεισε το μάτι στο Κρεμλίνο και δεν δίστασε να ζητιανέψει έστω και λίγα ρούβλια, λέγοντας ότι «η βοήθεια στη χώρα μας και στον ελληνικό λαό σε τούτες τις δύσκολες στιγμές είναι πάντα ευπρόσδεκτη και κάθε χειρονομία, έστω και συμβολική προς την πλευρά μας, θα είναι ευχάριστη και θα την αποδεχτούμε με ιδιαίτερη χαρά»!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Λαφαζάνης φαίνεται να ζει σε έναν διαφορετικό κόσμο από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, αφού δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο ότι «η ζωή στην Αθήνα και στην Ελλάδα εξελίσσεται με αρκετά ομαλό τρόπο» και ότι «αν και οι τράπεζες είναι κλειστές και δημιουργούν προβλήματα στο λαό, δεν έχουμε προβλήματα τροφοδοσίας με τρόφιμα, ούτε με καύσιμα. Έχουμε επάρκεια και τροφίμων και καυσίμων»!

Ξέχασε βέβαια να προσθέσει το... "μέχρι τώρα", διότι μετά την Κυριακή, κανείς δεν γνωρίζει αν η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top