Βενιζέλος: Μας πηγαίνουν στο Μνημόνιο 3 με εξαιρετικά κακούς όρους

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό ερώτημα»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την οποία κατηγόρησε πως προσπαθεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα τεχνητό ερώτημα.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα τελείως τεχνητό, για να μην πω πλαστό ερώτημα. Στην πραγματικότητα αυτό που ψηφίζουμε δεν είναι "Ναί" ή "Όχι" σε συγκεκριμένες προτάσεις της 26ης Ιουνίου. Ψηφίζουμε ‘’ναι’’ στην Ευρώπη, στο ευρώ, στη σταθερότητα και στην ασφάλεια, ή ‘’όχι’’ σε όλα αυτά, επιλέγοντας το άγνωστο» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Alpha.

O κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για επικίνδυνη διαδρομή, τονίζοντας ότι η εβδομάδα που ζούμε είναι μόλις ο πρόλογος: «Αν αποφασιστεί το "όχι" σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν οι τράπεζες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά και με το “ναι” μπορεί να μην ανοίξουν τη Δευτέρα. Αλλά αν υπάρξει μια σοβαρή διαπραγμάτευση, μπορεί να αποκατασταθεί η ροή του ELA και έτσι να μπορούν οι τράπεζες να καλύψουν τις ανάγκες τους για ρευστότητα».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε περί εγγυημένων καταθέσεων: «Ακούω, ρωτάνε οι άνθρωποι είναι εγγυημένες οι καταθέσεις; Και ακούω την ευκολία και το θράσος με την οποία εκπρόσωποι της κυβέρνησης λένε "Ναι, βεβαίως, οι καταθέσεις τουλάχιστον έως 100.000". Πρόκειται λοιπόν για θράσος. Πώς εγγυάται ο κ. Τσίπρας τις καταθέσεις; Με ποια λεφτά; Πού θα βρει τα λεφτά να εγγυηθεί τις καταθέσεις έστω έως 100.000; Μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αυτή η οποία μπορεί να εγγυηθεί για μια κανονική χώρα της ευρωζώνης τις καταθέσεις, όπως και την απεριόριστη ρευστότητα».

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση μας οδηγεί σε ένα Μνημόνιο 3 με εξαιρετικά κακούς όρους: «Ο κ. Τσίπρας μας έβαλε βαθιά στο μνημόνιο 2 και μας πηγαίνει στο μνημόνιο 3 με εξαιρετικά κακούς όρους».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top