ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ Δαβάκη – Φλαμπουράρη στη Βουλή: «Είσαι ντενεκές. Ηλίθιε»!

Άναψαν τα αίματα στην ψηφοφορία για το δημοψήφισμα

​Άγριος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ, Α. Δαβάκη και τον υπουργό Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρη, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα.

Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες, που ο βουλευτής της ΝΔ, δεν δίστασε να αποκαλέσει τον κ. Φλαμπουράρη, «ντενεκέ» και «ηλίθιο».

Όλα ξεκίνησαν μετά από την ολοκλήρωση της ομιλίας του Ε. Βενιζέλου, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την προσφιλή της τακτική θέλησε και πάλι να σχολιάσει τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τότε λοιπόν, αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, άρχισαν να χτυπούν τα έδρανα και ο κ. Φλαμπουράρης επιχείρησε να υπερασπιστεί την Πρόεδρο της Βουλής, κάνοντας έξαλλο τον κ. Δαβάκη.

Ο διάλογος των δύο ανδρών είναι αποκαλυπτικός:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (Υπουργός Επικρατείας): (Δεν ακούστηκε)
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Σέβομαι τα χρόνια σου. Σέβομαι την ηλικία σου. Αλλιώς θα σου έλεγα αυτά που σου αξίζουν. Δεν σέβεσαι την ηλικία σου; Σε εμένα θα μιλάς καλύτερα! Ηλίθιε!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Δαβάκη, σταματήστε.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Είσαι απαράδεκτος. Να είσαι ευπρεπέστερος και σοβαρότερος. Είσαι στη Βουλή την Ελλήνων.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που αποχωρείτε, αποχωρήστε εάν θέλετε με τακτικό τρόπο και μην παραβιάζετε τη διαδικασία.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Άντε μπράβο! Ντενεκέ!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Δαβάκη, θα με αναγκάσετε να λάβω μέτρα και δεν το θέλω.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Μα, δεν ακούσατε, κυρία πρόεδρε. Να μου μιλάει εμένα για γήπεδο.

Έπειτα από αυτό το επεισόδιο, ο βουλευτής της ΝΔ, επικοινώνησε με τους δημοσιογράφους και τους είπε ότι ο ίδιος απάντησε σε προκλήσεις του υπουργού Επικρατείας.

Όπως υποστήριξε μάλιστα, ο κ. Φλαμπουράρης του είπε ότι «η ΝΔ έχει μετατρέψει τη Βουλή σε γήπεδο» και του έκανε μια απαξιωτική χειρονομία, εννοώντας «άντε φύγε από εδώ» και αυτό ήταν που τον εξόργισε.