Δραματική έκκληση Μητσοτάκη: Πρέπει να ψηφίσουμε ΝΑΙ – Δύσκολο να ανοίξουν οι τράπεζες

Τάχθηκε υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης

Δραματική έκκληση Μητσοτάκη: Πρέπει να ψηφίσουμε ΝΑΙ – Δύσκολο να ανοίξουν οι τράπεζες
Ταξίδεψε πολλά χιλιόμετρα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ήρθε εσπευσμένα από την Κρήτη, προκειμένου να απευθύνει στον ελληνικό λαό έκκληση να ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, ώστε να αποφύγουμε την βαριά ζημιά που έχει σημειωθεί στην χώρα και να βεβαιωθούμε ότι θα μείνουμε στην Ευρώπη.
«Η κυβέρνηση κατέφερε μέσα σε λίγους μήνες μια τραγική απομόνωση της Ελλάδας. Χάσαμε τους φίλους που παραδοσιακά στέκονταν στο ��λευρό μας. Απωλέσαμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων, στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική, στις μεταξύ μας σχέσεις» είπε με παράπονο ο κ.Μητσοτάκης, λίγο πριν το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «η σχέση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους μπορεί να επουλωθεί, με την πάροδο του χρόνου… Μπορούμε να βρούμε λύση, αν αντιμετωπίσουμε την Ευρώπη με ειλικρίνεια. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ειλικρίνεια προς το λαό».
Ο ίδιος θέλοντας να είναι ειλικρινής απέναντι στους Έλληνες σήμερα, υποστήριξε πως «η αλήθεια είναι ότι ζήσαμε πολλά χρόνια πάνω από τις δυνάμεις μας και σήμερα πρέπει να ζήσουμε με το εισόδημά μας. Πλέον, οι προϋπολογισμοί πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι. Πρέπει να ζήσουμε με τα λεφτά που έχουμε, πληρώνοντας ταυτόχρονα και το δάνειο» .
«Όποια κυβέρνηση κι αν είναι στην εξουσία, ο Έλληνας θα ζήσει με τα λεφτά που έχει» συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «χρωστάμε πολλά χρήματα, εμείς τα δανειστήκαμε, ο ελληνικός λαός, στο σύνολό του. Μπορεί όχι εξίσου όλοι, όμως είναι αλήθεια πως η Ελλάδα έζησε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνάμεις της».
«Φταίνε οι ξένοι, αλλά φταίμε κι εμείς. Όταν κατεβάζεις το επίπεδο ζωής, έχεις χρέος να το αντιμετωπίσεις δίκαια, αντι��ετωπίζοντας ταυτόχρονα και τη διαφθορά. Είναι βέβαιο, ότι δεν μοιράστηκαν σωστά οι ευθύνες» παραδέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο κ.Μητσοτάκης προειδοποίησε πως «το λόμπι της δραχμής στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, είναι ισχυρό και πρέπει να αντισταθούμε».
Χαρακτήρισε "τραγικό λάθος" το δημοψήφισμα, ωστόσο αφού όπως είπε, φτάσαμε ως εδώ «Ο Έλληνας πρέπει να ψηφίσει "ναι", υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρώ. Αν δεν το κάνει, εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν την Ελλάδα εκτός του ευρώ».
Υποστήριξε πως προτιμά να γίνει το δημοψήφισμα, γιατί σήμερα «δεν μπορεί να έχει κανε��ς εμπιστοσύνη σε αυτούς που διαπραγματεύονται. Επιπλέον, αν το δημοψήφισμα δεν γίνει, θα μείνει πάντοτε να αιωρείται μήπως οι Έλληνες δεν θέλουν την Ευρώπη».
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, τα πολιτικά κόμματα σήμερα περνούν περίοδο «πολιτικής παρακμής», κι αυτό ως γεγονός δημιουργεί δυσλειτουργία.
«Το μόνο πράγμα που μπορεί να πετύχει η σημερινή Βουλή είναι μια κυβέρνηση Οικουμενική ή πάντως μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή, που θα δώσει λύση στο άμεσο πρόβλημα, θα αποφύγει την ολοκληρωτική καταστροφή στην οποία βαίνουμε και θα κάνει ελεύθερες εκλογές, οι οποίες κατά την άποψη μου μπορούν άνετα να κερδηθούν από την υπαρκτή ευρωπαϊκή πλειοψηφία εφόσον καταφέρει να κατεβεί κάτω από μια σημαία… Το πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του, ας έχουμε και εμείς τις δικές μας συνιστώσες με τους ευρωπαϊστές» τόνισε.
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα με τις κλειστές τράπεζες που βασανίζει τα τελευταία 24ωρα τους Έλληνες και έχει νεκρώσει την ελληνική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός: «Είναι δύσκολο να ανοίξουν οι τράπεζες. Για να ανοίξουν πρέπει να έχουν χρήμα και το χρήμα το δίνει η Ευρώπη. Ή θα μας το δώσει η Ευρώπη ή θα είναι η δραχμή. Εμείς θα φύγουμε από το ευρώ, παρακαλώντας να μας διώξουν. Υποχρεωτικά και γρήγορα θα πάμε στην δραχμή».
«Φώναζα τόσα χρόνια να μην υπερδανείζεται ο ελληνικός λαός. Τώρα, κάνω έκκληση στους Έλληνες να ψηφίσουν "ναι"» πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.
Το δημοψήφισμα, όπως διαπίστωσε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι αντισυνταγματικό, ωστόσο έχει πολιτικό βάρος τεράστιο. Ένα "ναι" θα είναι μια γλυκιά χειρονομία προς την Ευρώπη, θα είναι μια σταθερά πολιτική θέση».
«Ο Τσίπρας δεν κατάφερε να κυριαρχήσει ούτε στο κόμμα του, ούτε στην κυβέρνηση» κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.
ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΑΙ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top