Ντομπρόβσκις: Το πρόγραμμα εξέπνευσε, τώρα συζητάμε για άλλο πρόγραμμα

«Ό,τι και να συμβεί στην Ελλάδα, η ΕΕ μπορεί να το χειριστεί»

«Τώρα βρισκόμαστε σε μια διαφορετική διαδικασία. Το πρόγραμμα έχει εκπνεύσει. Πρέπει να αρχίσουμε τις διαβουλεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις

«Η ΕΕ βρίσκεται κοντά στον ελληνικό λαό και αφήνει ανοιχτή την πόρτα για νέες διαπραγματεύσεις. Ο,τι και να συμβεί στην Ελλάδα, η ΕΕ μπορεί να το χειριστεί» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι έχει λάβει αιτήματα για δύο προγράμματα, για διετές δάνειο από το ESM που συνοδευόταν από δια��θρωτικές μεταρρυθμίσεις και για επιμήκυνση του προγράμματος.

«Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Eurogroup για να συζητήσουμε τις προτάσεις και δεν έγινε δεκτή η επιμήκυνση του δανείου από τον ΕFSF καθώς ήταν τεχνικά αδύνατο. H Κομισιόν εξετάζει την επιστολή, αλλά το Eurogroup θα αποφασίσει. Δεν έχουμε ένα πρόγραμμα τις προϋποθέσεις του οποίου μπορούμε να συζητήσουμε. Ο κατάλογος των προηγούμενων δράσεων θα συμπεριληφθεί σε ένα νέο πρόγραμμα από τον ESM» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι στην πραγματικότητα το δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν ισχύει και αποτελεί μία πολιτική κίνηση, αλλά πρόσθεσε ότι «το “όχι” σημαίνει ότι η χώρα δεν θέλει, πλέον, να συνεργαστεί με την Ευρώπη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top