Ντομπρόβσκις: Το πρόγραμμα εξέπνευσε, τώρα συζητάμε για άλλο πρόγραμμα

«Ό,τι και να συμβεί στην Ελλάδα, η ΕΕ μπορεί να το χειριστεί»

Ντομπρόβσκις: Το πρόγραμμα εξέπνευσε, τώρα συζητάμε για άλλο πρόγραμμα
«Τώρα βρισκόμαστε σε μια διαφορετική διαδικασία. Το πρόγραμμα έχει εκπνεύσει. Πρέπει να αρχίσουμε τις διαβουλεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις

«Η ΕΕ βρίσκεται κοντά στον ελληνικό λαό και αφήνει ανοιχτή την πόρτα για νέες διαπραγματεύσεις. Ο,τι και να συμβεί στην Ελλάδα, η ΕΕ μπορεί να το χειριστεί» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι έχει λάβει αιτήματα για δύο προγράμματα, για διετές δάνειο από το ESM που συνοδευόταν από δια��θρωτικές μεταρρυθμίσεις και για επιμήκυνση του προγράμματος.

«Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Eurogroup για να συζητήσουμε τις προτάσεις και δεν έγινε δεκτή η επιμήκυνση του δανείου από τον ΕFSF καθώς ήταν τεχνικά αδύνατο. H Κομισιόν εξετάζει την επιστολή, αλλά το Eurogroup θα αποφασίσει. Δεν έχουμε ένα πρόγραμμα τις προϋποθέσεις του οποίου μπορούμε να συζητήσουμε. Ο κατάλογος των προηγούμενων δράσεων θα συμπεριληφθεί σε ένα νέο πρόγραμμα από τον ESM» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι στην πραγματικότητα το δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν ισχύει και αποτελεί μία πολιτική κίνηση, αλλά πρόσθεσε ότι «το “όχι” σημαίνει ότι η χώρα δεν θέλει, πλέον, να συνεργαστεί με την Ευρώπη».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top