Στο Μαξίμου ο Βαρουφάκης-Νέα παρέμβαση Ομπάμα-Περίεργη δήλωση Γιούνκερ

Πιο αισιόδοξος ο Σουλτς -Επιμένει στην σκληρή γραμμή η Γερμανία

Στο Μαξίμου ο Βαρουφάκης-Νέα παρέμβαση Ομπάμα-Περίεργη δήλωση Γιούνκερ

​Συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για να εξετάσουν τη νέα ελληνική πρόταση για παράταση και νέο δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Χαρακτηριστικό των κρίσιμων αποφάσεων που ίσως χρειαστεί να λάβει γρήγορα η ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μετέχει στην τηλεδιάσκεψη από το μέγαρο Μαξίμου.

Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν αποκλείεται να δώσει τέλος στο θρίλερ της διαπραγμάτευσης κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος.

Γιούνκερ: Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί

Αινιγματική δήλωση έκανε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στην Ελλάδα συμβαίνουν «σημαντικά γεγονότα» για τα οποία δεν είστε προετοιμασμένοι και δεν ταιριάζουν με τα άρθρα που έχετε γράψει, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ.Γιούνκερ, αρνούμενος να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Σουλτς: Ελπίζω απόψε να έχουμε ικανοποιητική λύση

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Ευελπιστώ ότι θα έχουμε λύση ικανοποιητική για όλες τις πλευρές στο τέλος της βραδιάς» , είπε χαρακτηριστικά .

Δεν συζητά τίποτα η Μέρκελ πριν το δημοψήφισμα

Πιο σκληρή στάση εξακολουθεί να διατηρεί, όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, η Γερμανία. «Πριν διεξαχθεί το δημοψήφισμα -όπως έχει σχεδιαστεί- δεν θα διαπραγματευτούμε πάνω σε οτιδήποτε νέο» είπε η κα Μέρκελ, ενώ παρόμοιες δηλώσεις έκαναν ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. Β.Σόιμπλε και ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζ.Γκάμπριελ.

Νέα παρέμβαση από Ομπάμα

Νέα παρέμβαση για το ελληνικό ζήτημα έκανε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να βρει το μονοπάτι της ανάπτυξης και να παραμείνει στην ευρωζώνη», εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του, αν και όπως είπε η συγκεκριμένη κατάσταση δεν επηρεάζει την χώρα του.

«Η Ελλάδα είναι το πρωταρχικό θέμα που απασχολεί την Ευρώπη. Μας απασχολεί, παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά δεν χρειάζεται υπεραντίδραση. Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τον λαό των ΗΠΑ, ωστόσο πρόκειται για μια επώδυνη κατάσταση για τους πολίτες της Ελλάδας και μπορεί να αποφέρει μια σημαντική επίδραση στους ρυθμούς της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Η Ελλάδα πρέπει να βρει το μονοπάτι της ανάπτυξης και να παραμείνει στην ευρωζώνη» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top