Επιστολή Ρομπόλη, Βεργόπουλου και Μελά σε Τσίπρα: Να επιστρέψεις στις διαπραγματεύσεις!

«Ο συσχετισμός των δυνάμεων είναι σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης»

Να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους καλούν τον Αλέξη Τσίπρα με επιστολή τους ο Σάββας Ρομπόλης, ο Κώστας Βεργόπουλος και ο Κώστας Μελάς.

Οι τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι που έχουν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ (ο κ. Ρομπόλης είναι και συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη) τονίζουν ότι «ο συσχετισμός των δυνάμεων είναι σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης» και καλούν τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το δημοψήφισμα γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

«Προς Πρωθυπουργό Αθήνα 30.06.2015

κ. Α. Τσίπρα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους λόγους που σας οδήγησαν στην διακοπή των διαπραγματεύσεων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι με τις εκβιαστικές ενέργειες τους οι δανειστές στοχεύουν στην δημιουργία "ασύμμετρων σχέσεων εξάρτησης" με την χώρα μας. Όμως ακόμα και στις συνθήκες αυτές που ο συσχετισμός των δυνάμεων είναι σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, θεωρούμε ότι το βραχυπρόθεσμο και μεσομα��ροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας δεν συμπίπτει με την επιλογή της διακοπής των διαπραγματεύσεων, γιατί αντικειμενικά περιορίζει τη δυνατότητα κατάθεσης και διαπραγμάτευσης εναλλακτικών και έντιμων λύσεων με τις λιγότερες συνέπειες για τη χώρα μας και το λαό μας.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε με πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα, που άλλωστε σας διακρίνει, να αναλάβετε πρωτοβουλία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και επανεξέτασης του δημοψηφίσματος της Κυριακής 05.07.2015, το οποίο εκτιμούμε ότι, εξ αντικειμένου, δεν μπορεί να δώσει βιώσιμη λύση στο αδιέξοδο.

Με τιμή,

Κώστας Βεργόπουλος

Κώστας Μελάς

Σάββας Ρομπόλης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top