Συνεχείς επαφές Αθήνας – Βρυξελλών: Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Γιούνκερ για συμφωνία

Κομισιόν: «Δέξου την πρόταση και θα πληρώσουμε το χρέος σου»

Συνεχείς επαφές Αθήνας – Βρυξελλών: Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Γιούνκερ για συμφωνία

​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες ώρες, αφού φαίνεται πώς η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να καθίσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Όπως έγινε γνωστό, ο Α. Τσίπρας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το διάγγελμα του δεύτερου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κ. Γιούνκερ, Μ. Σχοινά, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκοπό να συζητήσουν για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι χθες το μεσημέρι στο διάγγελμά του εξήγησε ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, του επανέλαβε τα στοιχεία που είπε και μπροστά στην κάμερα, ότι δηλαδή η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση της Παρασκευής, να υποστηρίξει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα και στη συνέχεια να είναι βέβαιος ότι το Eurogroup θα αντιμετώπισει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και θα εξυπηρετήσει το χρέος της, προσφέροντας και ένα πακέτο για επενδύσεις.

Πρόκειται για το πάγιο αίτημα της Κομισιόν, ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι κάποια «προσφορά της τελευταίας στιγμής».

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί τους όρους του διαγγέλματος Γιούνκερ.

Μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνεται ότι ο Α. Τσίπρας είχε όντως τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιούνκερ, όπως επίσης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, ενώ την ίδια ώρα έντονο είναι το σενάριο ότι εξετάζεται πρόγραμμα... χωρίς ΔΝΤ και με αποπληρωμή των δόσεων μας προς το ταμείο από την Ευρώπη.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες (που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου), ο πρωθυπουργός πιθανόν εντός της ημέρας να αναχωρήσει για Βρυξέλλες ή Βερολίνο σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top