Ο Αναστασιάδης σε ρόλο διαμεσολαβητή: Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Μέρκελ για την Ελλάδα

Ανέτρεψε όλο του το πρόγραμμα για να βρεθεί λύση την ύστατη ώρα

Ο Αναστασιάδης σε ρόλο διαμεσολαβητή: Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Μέρκελ για την Ελλάδα

​Ρόλο διαμεσολαβητή, ώστε να επιτευχθεί έστω και την ύστατη ώρα συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος ακύρωσε σήμερα το πρόγραμμά του, ώστε να έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την ελληνική κρίση.

Ο κ. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ για το ζήτημα της Ελλάδας, χωρίς όμως να αποκαλύ��τονται οι λεπτομέρειες της συνομιλίας αυτής.

«Οπουδήποτε και σε οτιδήποτε μπορεί κατά το μέγεθος μας και τη δυνατότητα μας να συμβάλουμε στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά και στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βοηθά, θα το πράξουμε», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Μάλιστα παραδέχθηκε ότι οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα και επανέλαβε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Τη θέλουμε ισχυρή για όλους τους κατανοητούς λόγους, αλλά και γιατί απαιτείται ένα πρόγραμμα που να δώσει την ευκαιρία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και ανακούφισης ιδιαίτερα των Ελλήνων πολιτών», είπε.

Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του ότι ακόμα και τώρα υπάρχει περιθώριο για ν�� γεφυρωθούν οι διαφορές.

«Θέλω να ελπίζω ναι. Βεβαίως έχουμε μπροστά μας ένα δημοψήφισμα το οποίο κάπου έχει αναστείλει τις διαπραγματεύσεις. Αυτό θέλω να ελπίζω ότι θα ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα από πλευράς του Έλληνα Πρωθυπουργού, αλλά και από πλευράς των Θεσμών με προτάσεις που θα βοηθούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ανάλογα και με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, να διαπραγματευτεί ένα μνημόνιο ή ένα πρόγραμμα, αν θέλετε, με αξιοπρέπεια και με συνθήκες που δεν θα οδηγούν, δεν θα επιτρέπουν να θεωρηθεί ότι ταπεινώνεται είτε ένας λαός είτε μια Κυβέρνηση», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top