Στην… μπούκα ο Βαρουφάκης: Έξαλλοι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης μαζί του

Σκηνές απείρου κάλλους το βράδυ της Κυριακής στο υπουργικό

Στην… μπούκα ο Βαρουφάκης: Έξαλλοι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης μαζί του

​Κόκκινο πανί για αρκετά μέλη της κυβέρνησης, ανάμεσά τους και υπουργοί, έχει γίνει ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τα Νέα, που αποκαλύπτουν σήμερα το καυτό παρασκήνιο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος, η ρήξη είναι τουλάχιστον οριακή, με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να επιτίθενται εναντίον του υπουργού Οικονομικών.

Ο λόγος για τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, τον Γ. Σταθάκη, τον Νίκο Παππά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Ράνια Αντωνοπούλου, ενώ την έντονη ενόχλησή τους από τη στάση Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εξέφρασαν επίσης ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σ. Σαγιάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Δ. Τζανακόπουλος, ο σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα του Α. Τσίπρα, Δ. Παυλόπουλος και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο καυγάς έγινε με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα capital controls, με τα στελέχη αυτά της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα Νέα να λένε πως «αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

Το… «πράγμα», όπως χαρακτήρισαν τη ΝΠΔ, είχε συνταχθεί από τον ίδιο τον Γ. Βαρουφάκη κι εκεί ήταν που τα πνεύματα άναψαν για τα καλά.

Ο Ν. Παππάς σε υψηλούς τόνους είπε «εγώ δεν κάθομαι ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν εδώ τον τύπο» και τελικά ο Α. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Σαγιά να συντάξει την ΠΝΠ.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Βαρουφάκης, μετά τη συμπεριφορά του στο τελευταίο Eurogroup, έχασε και την στήριξη του Γ. Δραγασάκη, ενώ ο Γ. Σταθάκη τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και τον απείλησε ότι θα παραιτηθεί αν παραμείνει στη θέση του ο υπουργός Οικονομικών.

Σοβαρές ενστάσεις τέλος εξέφρασε και η κα Ρ. Αντωνοπούλου, λέγον��ας χαρακτηριστικά: «τι κάνει αυτός»;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top