Καμμένος: Θέσαμε για πρώτη φορά βέτο ως ΑΝΕΛ για τον ΦΠΑ στα νησιά

«Αν περάσουν οι περικοπές στην άμυνα, δεν θέλω θέση στο πολιτικό σύστημα»

Καμμένος: Θέσαμε για πρώτη φορά βέτο ως ΑΝΕΛ για τον ΦΠΑ στα νησιά

«Για τον ΦΠΑ στα νησιά έθεσα βέτο ως ΑΝΕΛ για πρώτη φορά γιατί έχει σχέση με την επιβίωση με το Αιγαίο» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο εξυπηρετεί συμφέρονται καθώς «στη Μικρά Ασία, στα παράλια της Τουρκίας, όλα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα είναι γερμανικά». «Ξέρετε τι οφέλη θα έχουν από αύξηση του ΦΠΑ στα δικά μας;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, σε όλη την Ευρώπη τα νησιά έχουν ειδικό συντελεστή, «από την Ίμπιζα ως την Κυριακή».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι εάν μειωθεί κατά 400 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του 2016 «θα αφοπλιστεί η χώρα», ενώ έκανε λόγο για σχέδιο της Τουρκίας που είναι σε γνώση του «με το οποίο η γειτονική χώρα σχεδιάζει κατάληψη ηπειρωτικής και νησιωτικού χώρου της πατρίδας μας με άσκηση που έγινε πριν από 20 μέρες». «Η μείωση δαπανών ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία» είπε ο κ. Καμμένος.

«Εάν περάσει η μείωση του προϋπολογισμού της Εθνικής Άμυνας, κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη του αφοπλισμού της Εθνικής Άμυνας. Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει “ναι” δεν θέλω να έχω ούτε αυτή την καρέκλα στην οποία κάθομαι, ούτε θέση στο πολιτικό σύστημα της χώρας» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top