ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ πρόταση από Γιούνκερ:Πείτε ΝΑΙ και θα’χουμε λύση για το χρέος-Τον «γείωσε» ο Τσίπρας

Η προσφορά, τα ανταλλάγματα και το "ΟΧΙ" του Μαξίμου - Πρώτη ανάρτηση: 30/06/2015, 01:40

Νέο μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-εταίρων.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Κομι��ιόν απέστειλε «μήνυμα» προς το Μέγαρο Μαξίμου, με το οποίο ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, όπως αυτή δημοσιεύθηκε από τον ίδιο τον κ. Γιούνκερ, την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν μία αλλαγή στις ήδη κατατεθείσες προτάσεις.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί τη νέα πρόταση και να καλέσει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η νέα πρόταση, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, προβλέπει την ανανέωση της δέσμευσης των θεσμών για το ��ήτημα του ελληνικού χρέους, όπως ακριβώς είχε εκφραστεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

Όπως του είπε ο Γιούνκερ, σε περίπτωση που γίνουν δεκτά τα παραπάνω το Eurogroup θα συγκληθεί αύριο πριν από τα μεσάνυχτα προκειμένου να υιοθετήσει δήλωση ότι η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα εφαρμοστεί τον προσεχή Οκτώβριο σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM). Επιπλέον το Eurogroup θα αποφασίσει τεχνική παράταση του υ��ιστάμενου προγράμματος για ένα μήνα.

Τον "γείωσε" αμέσως η κυβέρνηση

Με τη φράση «ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει Όχι» το Μαξίμου απέρριψε την πρωτοβουλία του Ζαν Κλοντ Γιο��νκερ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας.

Οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές, αφού επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση πήρε ένα μήνυμα από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέφεραν ότι «η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη ακούει με ενδιαφέρον ότι λέγεται και γράφεται, εργάζεται για τη λύση. Ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει ΟΧΙ».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top