Εκπρόσωπος Λευκού Οίκου:Η Ελλάδα δεν είναι άμεσος κίνδυνος για το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα

«Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν-Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος ��ης ευρωζώνης»

Εκπρόσωπος Λευκού Οίκου:Η Ελλάδα δεν είναι άμεσος κίνδυνος για το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα

Ότι το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι διασφαλισμένο σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Τζο Έρνεστ τόνισε πως «η άμεση έκθεση των ΗΠΑ στην ελληνική κρίση είναι μικρή, κάτι που συνέβαινε και το 2010 και 2011. Αυτό όμως που λέμε αρκετό καιρό ότι η υγιής ανάπτυξη και η οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη είναι ξεκάθαρα εντός των αμερικανικών οικονομικών συμφερόντων, αλλά και των συμφερόντων της εθνικής μας ασφαλείας. Γι' αυτό συνεχίζουμε να προτρέπουμε όλες τις πλευρές να συμβάλλουν σε ρεαλιστικές συζητήσεις προωθώντας τον στόχο στον οποίο αναφέρθηκα».

Όπως μετέδωσε από την Ουάσινγκτον ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, πρέπει να συνεχιστούν, καθώς και ότι ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται σε μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να τερματιστεί η άνευ προηγουμένου κρίση στην Ελλάδα:

«Ο Μπαράκ Ομπάμα επαναβεβαίωσε στον πρόεδρο Ολάντ κάτι που είπαμε στο παρελθόν, το πόσο σημαντικό είναι τα μέρη που συμμετέχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δημιουργήσουν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης το οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα εντός της Ευρωζώνης. Κι αυτός είναι ο στόχος μας».

Σχολιάζοντας το επερχόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο Τζο Έρνεστ είπε πως «προφανώς υπάρχει μία δημοκρατική διαδικασία που πρέπει να προχωρήσει στην Ελλάδα. Κι είναι σημαντικό όλα τα μέρη, ακόμη και πριν το δημοψήφισμα, να συνεχίσουν να εμπλέκονται σε εποικοδομητικές συνομιλίες. Τελικά είναι προς το συμφέρον του καθενός να φτάσουν σε λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει σε ανάπτυξη και βιωσιμότητα εντός της Ευρωζώνης και για να συμβεί πρέπει να συνδυάζει μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση».

Για να καταλήξει ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης. Ελπίζουμε όλες οι πλευρές να συνεχίσουν να δρούν σ' αυτό το πνεύμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top