ΑΓΩΝΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, στηρίζουμε την παράταση προγράμματος

Επιστολή Αναστασιάδη με αιχμές να δείξει αποφασιστικότητα ο Τσίπρας

ΑΓΩΝΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, στηρίζουμε την παράταση προγράμματος

«Οι στιγμές για την Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία πολύ κρίσιμες και εμείς πρωταγωνιστούμε στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ γιατί την θέλουμε ισχυρή για όλους τους κατανοητούς λόγους, αλλά και γιατί απαιτείται ένα πρόγραμμα που να δώσει την ευκαιρία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και ανακούφισης ιδιαίτερα των Ελλήνων πολιτών». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κ��πριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως υπάρχουν τα περιθώρια για να γεφυρωθούν οι διαφορές.

«Θέλω να ελπίζω, ναι. Βεβαίως, έχουμε μπροστά μας ένα δημοψήφισμα, το οποίο κάπου έχει αναστείλει τις διαπραγματεύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό θα ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και από πλευράς των θεσμών με προτάσεις που θα βοηθούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, ανάλογα και με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, να διαπραγματευτεί ένα μνημόνιο ή ένα πρόγραμμα, αν θέλετε, με αξιοπρέπεια και με συνθήκες που δεν θα οδηγούν, δεν θα επιτρέπουν να θεωρηθεί ότι ταπεινώνεται, είτε ένας λαός, είτε μία κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ.Αναστασιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι η Κύπρος θα είναι κοντά στην Ελλάδα .

«Οπουδήποτε και οτιδήποτε μπορεί, κατά το μέγεθος μας και τη δυνατότητά μας, να συμβάλουμε στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά και στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βοηθά, θα το πράξουμε» τόνισε .

'ΝΑΙ" στο αίτημα Τσίπρα για παράταση

Εν τω μεταξύ, ο κ Αναστασιάδης απάντησε θετικά στο αίτημα που απηύθυνε με επιστολή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους ηγέτες της Ε.Ε. για την παράταση του προγράμματος για ένα μήνα.

Στην σχετική επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος«όχι μόνο στηρίζει, αλλά κατ’ ακρίβεια θεωρεί αναγκαία την χρονική επέκταση του Ελληνικού Προγράμματος Στήριξης».

Anastasiadis.pdfAnastasiadis.pdf

Υπέρ της παράτασης και ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Υπέρ της παράτασης στο ελληνικό πρόγραμμα, τάχθηκε με δηλώσεις του και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «η Κύπρος ήταν το μόνο κράτος-μέλος που είχε εκφράσει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους».

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την ανησυχία του για «το ζοφερό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα».

Οι Έλληνες πολίτες, σημείωσε, έχουν υποστεί πολλά τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς... νέες μεγάλες δυσκολίες ίσως προκύψουν στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top