ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ: Tηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα-Ολάντ για Ελλάδα

Δείτε τι συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ: Tηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα-Ολάντ για Ελλάδα

​Λίγες ώρες μετά το μήνυμα του στον ελληνικό λαό πως το δίλλημα του δημοψηφίσματος είναι ευρώ ή δραχμή, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μίλησε στο τηλέφωνο με τον Αμερικανό ομόλογο του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για να βοηθήσουν να ξεκινήσει και πάλι ο διάλογος για την ελληνική κρίση.

«Συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διευκολύνουν την επανέναρξη των συνομιλιών ώστε να βρεθεί μια λύση στην κρίση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ελλάδας» ανέφερε συνεργάτης του κ.Ολάντ.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Tζακ Λιού, ο οποίος είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η Αθήνα και οι πιστωτές της θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προς μια επίλυση της κρίσης χρέους, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τις απαιτήσεις των πιστωτών όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top