Σαμαράς: το ναι ή όχι είναι για την Ευρώπη, όχι μόνο για το ευρώ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, προκάλεσε τον Τσίπρα σε debate!

Σαμαράς: το ναι ή όχι είναι για την Ευρώπη, όχι μόνο για το ευρώ
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι οδήγησε σε 5 μήνες τη χώρα στο χάος, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Αίσθηση προκάλεσε παράλληλα ότι ο κ. Σαμαράς προσκάλεσε για πρώτη φορά τον κ. Τσίπρα σε debate!

«Σε 5 μήνες μας έφεραν σε κλειστές τράπεζες και σε κοινωνική αναταραχή» τόνισε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πριν βγει από το ευρώ, αλλά και από την ενωμένη Ευρώπη.
«Το ναι ή όχι είναι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Τίποτε άλλο. Το όχι δεν οδηγεί μόνο σε έξοδο από το ευρώ, οδηγεί σε χάος. Το είπε και ο Γιούνκερ» τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει εθνικούς κινδύνους και με την κοινωνία να στερείται και τα στοιχειώδη, καθώς τα πάντα σχεδόν εισάγονται. « Και πως θα πληρώνονται; Σε δραχμές; Ήδη η ΕΕ ετοιμάζει ανθρωπιστική βοήθεια Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό», συμπλήρωσε.
Προειδοποίησε ακόμα ότι το χρέος της χώρας δεν διαγράφεται με την έξοδο από το ευρώ. «Θα ξεχρεώνουμε το χρέος σε ευρώ με δραχμές με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί αν υποτιμηθεί η δραχμή στο μισό. Αυτό θα οδηγήσει σε μία απίστευτη, πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση, πολύ χειρότερη από αυτή που ζήσαμε» επισήμανε, ενώ ανέφερε ότι θα χαθεί το 50 % του ΑΕΠ σε μερικές εβδ��μάδες.
«Στην απόλυτη ισοπέδωση που θα ακολουθήσει τα πάντα θα ισοπεδωθούν εκτός από το μεγάλο κομματικό κράτος. Η ανεργία θα διπλασιαστεί, κανείς δεν θα κάνει επενδύσεις και το μεγάλο κράτος θα τρέφεται από τις σάρκες της οικονομίας. Όπου επικράτησε το μεγάλο κράτος οι κοινωνίες οδηγούνται στο χάρος. Σε αυτό το χάος μας οδηγούν» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στις σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό και στο τραπεζικό σύστημα. «Δεν κλείνουν μόνο οι τράπεζες, ολόκληρη η εθνική οικονομία κλείνει. Αρχή εμφράγματος είναι αυτό που ζούμε τώρα για τον τουρισμό, για κάθε μαγαζί» είπε.
«Πόση περηφάνια είναι να συνωστίζονται οι άνθρωποι στα ΑΤΜ για 60 ευρώ; Έλεγαν θα βαράνε τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές, και τώρα χορεύουν την οικονομία μας σε αναμμένα κάρβουνα. Έλεγαν πως οι δανειστές δεν θα αρνηθούν την πρότασή τους και κατέληξε ο κ. Τσίπρας να κάνει πρόταση με 8 δισ. ευρώ αλλά ούτε και με αυτή έκλεισαν τη συμφωνία. Αυτό δεν είναι περηφάνια και αξιοπρέπεια, είναι ταπείνωση και καταστροφή» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έλεγε ψέματα προεκλογικά «με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» και μετεκλογικά «με την περήφανε διαπραγμάτευση, όπου μας έλεγαν ότι η συμφωνία γράφεται και πως δεν υπάρχει περίπτωση να μας πάνε σε δημοψήφισμα».

Ο ίδιος, έκανε λόγο για «εφιάλτη Τσίπρα» και τόνισε πως μιλάμε για ένα δημοψήφισμα-παρωδία καθώς «η πρόταση έχει αλλάξει και δεν υπάρχει στο τραπέζι». Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε για συνθήκες πρωτόγνωρης ανωμαλίας για την Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως γνωρίζει ότι το «όχι» οδηγεί εκτός ευρώ.

«Είναι πραξικοπηματικό και το κατήγγειλαν όλα τα δημοκρατικά κόμμα. Το στήριξε μόνο η Χρυσή Αυγή» είπε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για «έγκλημα προμελέτης κατά της χώρας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις καθώς «απομόνωσαν τη χώρα και μετά δίχασαν τους Έλληνες».

«Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι υπέρ της Ευρώπης. Όλο και περισσότεροι κάθε μέρα καταλαβαίνουν ότι τους κορόιδεψαν. Την επόμενη Τρίτη που υποθέτουμε ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις ή θα μας πάνε στη δραχμή; Θα το πούμε στον καθένα. Θέλετε να παραμείνουμε στο ευρώ; Θα ψηφίσετε ναι. Θέλετε να βγούμε από το ευρώ. Ψηφίστε όχι» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top