Χρυσόγονος σε Τσίπρα: Μετατρέπεις την Ελλάδα σε Ζιμπάμπουε!

«Αν επιχειρηθεί η ρήξη με τους δανειστές, μας περιμένουν τα χειρότερα»!

Χρυσόγονος σε Τσίπρα: Μετατρέπεις την Ελλάδα σε Ζιμπάμπουε!
Στη δημοσιότητα επιστολή την οποία είχε αποστείλει στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Κώστας Χρυσόγονος, στην οποία όπως τονίζει προέ��λεπε τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση από τον πρωθυπουργό.
«Έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης", βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογραμμίζει: «Η "λύση" της παύσης πληρωμών και ενδεχομένως της εξόδου από την ευρωζώνη, για την οποία έχει γίνει τόσος λόγος μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατ΄ουσία δεν υφίσταται. Η ΕΚΤ θα μας επιβάλει αναμφίβολα νομισματικό "έμφραγμα" η ΕΚΤ αν κάνουμε παύση πληρωμών προς την ίδια και/ή το ΔΝΤ. Το χειρότερο είναι όμως ότι σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να μας επιβληθούν από τα κράτη κάθε είδους οικονομικά και άλλα αντίποινα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε κάτι ελαφρώς χειρότερο από τη Ζιμπάμπουε».
Ο κ. Χρυσόγονος προειδοποιεί παράλληλα πως «η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους (σαν τον κρατούμενο που επιχειρεί απόδραση και αφού αποτύχει καταλήγει στην απομόνωση της φυλακής). Οφείλουμε να αγωνισθούμε μέσα στα υπάρχοντα ευρωπαϊκά και διεθνή (=ΔΝΤ) πλαίσια, όπως άλλωστε έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και όχι για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη και ενδεχομένως και την Ένωση. Η λεκτική κλιμάκωση είναι μια παγίδα της άλλης πλευράς στην οποία δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε».
Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή του κ. Χρυσόγονου: Επιστολή.docx
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top