Χαμός στη Βουλή με Θεοδωράκη και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Ποτέ δεν ζήσατε από την δουλειά σας»

«Ήσασταν υπάλληλοι του κόμματος»

​Μια «ατάκα» του προέδρου του Ποταμιού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ήταν αρκετή για να ανάψει «φωτιά» στην ολομέλεια της Βουλής, το βράδυ του Σαββάτου.

«Ποτέ δεν ζήσατε από την δουλειά σας» είπε ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό, ωστόσο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σηκώθηκαν όρθιοι και φωνάζοντας ζητούσαν από τον κ. Θεοδωράκη να ανακαλέσει.

Μετά από παρέμβαση του αντιπρόεδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, οι φωνές σταμάτησαν και η διαδικασία συνεχίστηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ δεν ζήσατε από την δουλειά σας. Πάντα ζούσατε από τη μισθοδοσία του κόμματος»!

Η έκρηξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρωτοφανής καθώς δεν άφηναν τον κ. Θεοδωράκη να συνεχίσει και απαιτούσαν να κατέβει από το βήμα του ομιλητή! Ο επικεφαλής του Ποταμιου ζήτησε την προστασία του προεδρεύοντα της διαδικασίας ο οποίος του απάντησε: «τι να κάνω;» ενώ όταν επαναλήφθηκε η ένταση ο κ. Μητρόπουλος του είπε να μην είναι τόσο προκλητικός.

Σα να μην έφτανε αυτό όταν η κατάσταση έδειχνε να ηρεμεί, ξεκίνησε νέος γύρος αντιπαράθεσης καθώς ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως: «Ήσασταν υπάλληλοι του κόμματος που φιλοδοξούσατε να γίνετε κυβερνητικοί υπάλληλοι»!

Όρθιοι και υπό έντονες διαμαρτυρίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τον Σταύρο Θεοδωράκη να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, με τον βουλευτή Χανίων Πάυλο Πολάκη να τον ρωτάει «εσύ Σταύρο που δούλεψες στη ζωή σου;» και να τον χαρακτηρίζει... καραγκιόζη.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού εξαπόλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι συνιστώσες

«Όλες οι κινήσεις σας πέντε μήνες τώρα, μαρτυρούν ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι συνιστώσες. Το κόμμα, και τα επαγγελματικά του στελέχη. Και α��ού ο κομματικός στρατός θέλει δραχμή… δραχμή!» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Δεν διαπραγματευθήκατε στην Ευρώπη! Οι άνθρωποί σας έκαναν περαντζάδες όπως μαρτυρούν μέχρι και οι γραμματείς στι�� Βρυξέλλες. Χωρίς χαρτιά, χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο κι αν εξαιρέσεις -και θα πρέπει να το πω- τον κύριο Χουλιαράκη που όπως λένε, «ήξερε για τι μιλάμε» και προσπαθούσε ο άνθρωπος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, οι άλλοι πήγαιναν σαν σε σχολική εκδρομή» ανέφερε.

«Γιατί τη σύγκρουση που κάνατε σήμερα δεν την κάνατε την άνοιξη; Γιατί αφού είδατε ότι οι Ευρωπαίοι εκβιάζουν, όπως λέτε, δε θέσατε το δίλημμα στον ελληνικό λαό πολύ νωρίτερα; Γιατί περιμένατε να φθάσουμε ως τον Ιούλιο;» συνέχισε. «Θα σας πω εγώ το γιατί. Γιατί δεν έχετε σχέδιο. Γιατί δεν έχετε προτάσεις. Γιατί μόνο αυτοσχεδιάζετε».

Στεγνώσατε την οικονομία

«Στεγνώσατε αυτούς τους 5 μήνες την οικονομία. Αυξήσατε την ανεργία και τη μαύρη εργασία. Στα νοσοκομεία ήδη υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα. Το φέσι στην αγορά έχει γίνει σομπρέρο. Και τώρα βάζετε βόμβα στον τουρισμό. Εκτός αν πιστεύετε ότι μια Ελλάδα σε πολιτική αναταραχή είναι ατραξιόν για τους τουρίστες» ανέφερε.

«Θα πρέπει αφού πήρατε την απονενοημένη απόφαση να ενημερώσετε και τους αγρότες τι σημαίνει για τη ζωή τους η έξοδος από την ΕΕ. Πόσα δισεκατομμύρια θα χάσουν μέχρι το 2020. 19 δις. Να ενημερώσετε και για την απώλεια του ΕΣΠΑ. 22 δις. 41 δις θα χάσουμε μέχρι το 2020. Να ενημερώσετε τους συνταξιούχους αν θα συνεχίσουν να παίρνουν τη σύνταξή τους το καλοκαίρι» εξήγησε.

Το ψεύτικο δίλημμα

«Το ψεύτικο, εκβιαστικό σας δίλημμα είναι: «Ναι στην κακή Ευρώπη»; Ή «όχι στην κακή Ευρώπη»; Όποια όμ��ς απάντηση κι αν δώσει ο ελληνικός λαός θα είναι οδυνηρή για εσάς. Αν ο λαός πει «όχι» θα έχετε στα χέρια σας μια βόμβα χωρίς λεφτά, χωρίς συμμάχους. Δε θα έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε ούτε τα καύσιμα για τα ελικόπτερα» ανέφερε.

«Κι αν ο λαός ψηφίσει «ναι», τι θα κάνετε; Θα έρθετε να εφαρμόσετε τις εντολές των δανειστών;» σημειώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Ενδιαφέρον είναι κ. Τσίπρα ότι σπεύσατε να δηλώσετε προκαταβολικά ότι θα κρατήσετε τη θέση του Πρωθυπουργού όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Δηλαδή, «μη σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και χάσουμε και το δημοψήφισμα και χάσουμε και την εξουσία και χάσουμε και τους διορισμούς και χάσουμε και τα μεγαλεία». Δεν σας τιμά αυτή η απόφαση κ. Τσ��πρα. Αφού πήρατε την απόφαση να ηγηθείτε του λόμπι της δραχμής πρέπει θαρραλέα να πείτε «αν ηττηθώ θα φύγω» συμπληρώνει.

Η δική μας πρόταση

«Εμείς σας έχουμε μια πρόταση. Αποσύρετε την επιλογή του δημοψηφίσματος και βάλτε σε ψηφοφορία στην Βουλή τη δική σας πρόταση – αν έχετε! Πάρτε τη θετική ψήφο και πηγαίνετε με αυτήν στην Ευρώπη. Ή κάντε τώρα συγκεκριμένη αντιπρόταση στους θεσμούς. Τώρα όμως! Διαφωνείτε, λέτε, με το 10% των προτάσεων των θεσμών». ανέφερε.

«Πείτε καθαρά λοιπόν στη Βουλή τι θέλετε να αλλάξει. Να το δούμε. Να το συζητήσουμε. Δε θα το κάνετε όμως. Γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι κομματικές σας ισορροπίες και μόνο. Δε θέλετε να δυσαρρεστήσετε κανέναν. Και με ��ον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ του κόμματος. Προτιμάτε να διαλύσετε την πατρίδα προκειμένου να διασώσετε τις συνιστώσες σας».

Απευθύνομαι στην Αριστερά που σκέφτεται

«Κι ελπίζω ότι η Αριστερά που επιμένει να σκέφτεται -κι ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ- θα καταλάβει επιτέλους ότι ο δρόμος του ΟΧΙ, του ΟΧΙ, του ΟΧΙ δεν είναι πολιτική. Πολιτική είναι να παλεύεις για το ΝΑΙ. Δεν είναι εύκολο αλλά αυτός είναι ο δρόμος της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΝΑΙ λοιπόν στην αλήθεια
ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις
ΝΑΙ στην εθνική συνεννόηση
ΝΑΙ στη δημιουργία
ΝΑΙ σε μια ευρωπαϊκή πολιτεία που δίνει περισσότερα στους περισσότερους
ΟΧΙ στα ψέματα
ΟΧΙ στην ύφεση
ΟΧΙ στον διχασμό
ΟΧΙ στα τριτοκοσμικά πειράματα των αριστερών πολυτελείας
ΟΧΙ στους τυχοδιώκτες

Οι αρνητές της πραγματικότητας, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί λαϊκιστές πρέπει την Κυριακή να ηττηθούν και θα ηττηθούν» κατέληξε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top