«Άνοιγμα» από Λαγκάρντ: Ελπίζω ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία με την Ελλάδα

Καλεί την ΕΕ να αποτρέψει το Grexit ο Τουσκ-Πρώτη ανάρτηση: 28/06/2015 02:28

«Άνοιγμα» από Λαγκάρντ: Ελπίζω ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία με την Ελλάδα

«Όταν ετοιμαστούν για να μιλήσουν και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε» είναι το μήνυμα που στέλνει η Κριστίν Λαγκάρντ στην ελληνική κυβέρνηση με συνέντευξή της στο CNBC.

Η πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα «παραμένει μέλος τόσο του ΔΝΤ όσο και της ευρωζώνης», ενώ πρόσθεσε ότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες.

Η Λαγκάρντ δηλώνει αισιόδοξη ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, ενώ επισημαίνει ότι το ΔΝΤ θα περιμένει να πληρωθεί στις 30 Ιουνίου.

Εξάλλου, η ίδια σε συνέντευξή της στο BBC τόνισε ότι «το δημοψήφισμα θα είναι άκυρο μετά τη λήξη του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος την Τρίτη» και ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει πάνω σε προτάσεις που δεν θα είναι πλέον σε ισχύ.

Την ίδια ώρα, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τείνει το χέρι προς την Ελλάδα, καλώντας την ΕΕ να αποτρέψει το Grexit.

«Η Ελλάδα παραμένει και πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Βρίσκομαι σε επαφή με ηγέτες προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης των 19 χωρών» δήλωσε ο Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη.

tusk.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top