Σαμαράς: Οδηγείτε τη χώρα σε δημοψήφισμα-παρωδία

«Ουσιαστικά δεν κρίνεται συμφωνία αλλά η παραμονή της χώρας στο ευρώ»

Σαμαράς: Οδηγείτε τη χώρα σε δημοψήφισμα-παρωδία

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε πολλές φορές λόγο για «πραξικόπημα» και τόνισε χαρακτηριστικά πως «μετά από μια διαπραγμάτευση θέατρο του παραλόγου, η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα-παρωδία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι Έλληνες «θέλουν να είναι στην καρδιά της Ευρώπης» και αναρωτήθηκε πως και με ποιο ερώτημα θα γίνει δημοψήφισμα «αφού η διαπραγμάτευση τελείωσε».

«Την Τρίτη το πρωί η χώρα μας θα είναι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προστατευτική ομπρέλα, οι δανειστές συζητούν το Plan B. Ποιο ερώτημα θα μπει στο δημοψήφισμα;» είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος σημείωσε ότι στο δημοψήφισμα δεν κρίνεται ουσιαστικά η μία ή η άλλη συμφωνία «αλλά η παραμονή της χώρας στο ευρώ».

«Τι ακριβώς βάζετε στο δημοψήφισμα κε Τσίπρα; Ένα non paper, ένα working paper υπηρεσιακών παραγόντων; Είμαστε στα καλά μας; Η πρόταση για δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα εκτός Ευρώπης» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο λαός θα κληθεί να ψηφίσει «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και το ευρώ.

«Χαλάσατε τον κόσμος για το 1 δισ. ευρώ του Χαρδούβελη και τώρα προτείνετε μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ. Ο κ. Τσίπρας είναι ο θύτης όχι το θύμα. Το θύμα είναι η Ελλάδα και θέλετε το λαό συνένοχό σας» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει εθνικό διχασμό και απεύθυνε την ερώτηση: «Εσείς που καλείτε να πουν όχι, μπορείτε να εγγυηθείτε πως την επόμενη μέρα θα πληρωθούν μισθοί-συντάξεις; Και σε πιο νόμισμα;».

«Ψηφίζουμε όχι μια συμφωνία, γιατί αυτή μπορεί να αλλάξει, αλλά “ναι” στην Ευρώπη, γιατί αν συμβεί το αντίθετο θα δεν υπάρξει επιστροφή. Και δεν θα μπορεί ο λαός μας να το αποτρέψει. Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να ματαιώσουμε το πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ και τους Έλληνες να διαδηλώσουν ειρηνικά και ενωτικά για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top