Σόιμπλε: «Θα βοηθήσουμε τη Ελλάδα και θα συμπαρασταθούμε στους Έλληνες!»

«Η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης. Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το ευρώ»

Σόιμπλε: «Θα βοηθήσουμε τη Ελλάδα και θα συμπαρασταθούμε στους Έλληνες!»

​Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να προστατέψει την Ευρωζώνη είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, έδωσε συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την δεύτερη συνεδρίαση του Eurogroup (η οποία έγινε χωρίς την παρουσία της Ελλάδας), και ε��ήγησε τι συζήτησαν οι 18 με τους Θεσμούς, ώστε να δουν ποια είναι η κατάσταση από εδώ και στο εξής, μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα που ανακοίνωσε δημοψήφισμα για τις 5 Ιουλίου:

«Δεν ξέρουμε τι αποφασίζεται στην ελληνική βουλή. Αυτή την στιγμή η ελληνική βουλή συνεδριάζει για δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή. Φυσικά είναι δικαίωμα κάθε κυβέρνησης και κράτους-μέλους σύμφωνα με το Σύνταγμα του να κάνει δημοψηφίσματα, αλλά όταν πρόκειται για συμφωνίες που προσπαθούμε να κάνουμε μέσα στο Eurogroup, θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή βάση για μια τέτοια απόφαση. Ως εκ τούτου για ποιο λόγο γίνεται δημοψήφισμα; Αυτό δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Φυσικά είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίζει με δημοψηφίσματα, αλλά μια προϋπόθεση για την παράταση του προγράμματος δεν υπάρχει!» είπε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε:

«Συναντηθήκαμε με τους Θεσμούς για να δούμε ποια είναι η κατάσταση τώρα τι να περιμένουμε και τι να υπολογίζουμε τις επόμενες ημέρες. Η Ελλάδα πιθανώς να βρεθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι εύκολο, ξέρουμε πως γίνεται».

Για να καταλήξει λέγοντας ότι μετά το διάγγελμα Τσίπρα και τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ, πήραν την απόφαση να κάνουν τα πάντα ώστε να προστατέψουν την ευρωζώνη:

«Ακούσαμε την ομιλία του κυρίου Τσίπρα στην τηλεόραση, είδαμε τις αναλήψεις από τους λογαριασμούς που είναι απίστευτα υψηλές και αυξήθηκαν δραματικά, γι’ αυτό μιλήσαμε για την κατάσταση των πραγμάτων και είμαστε σαφείς ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρ��ψουμε κάθε πιθανό κίνδυνο διάχυσης και να προστατέψουμε το ευρώ. Έχουμε μηχανισμό σταθεροποίησης και κανόνες που έχουν αποδείξει την αξία τους. Είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ο,τι είναι αναγκαίο για να αποτρέψουμε κάθε ανασφάλεια στις χρηματαγορές. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης, ως εκ τούτου παραμένει και μέρος της Ευρώπης. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ο,τι είναι αναγκαίο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να συμπαρασταθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στους Έλληνες σε αυτή την δύσκολη φάση. Θα δούμε βήμα βήμα τι θα κάνουμε!Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα όταν θα έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, θα πρέπει σε συνεργασία με τους Θεσμούς να λύσουν κάποια θέματα. Η έκπληξη και η αρνητική απογοήτευση είναι μεγάλη. Δεν είναι καλή μέρα σήμερα. Όμως είμαστε σε κάθε περίπτωση αποφασισμένοι και σε δύσκολους καιρούς να κάνουμε το απαραίτητο. Στις κρίσεις, ενισχύεται η Ευρώπη».Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top