Σπυράκη στο STAR: Η Ελλάδα είναι στην έξοδο της ευρωζώνης

«Τα μάτι των Ελλήνων είναι στραμμένα στον κ. Παυλόπουλο»

«Εύχομαι η άρνηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να αναλάβει την ευθλύνη να μη συνοδευτεί από μία εθνική τραγωδία» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη στο STAR.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στην έξοδο της ευρωζώνης» και πρόσθεσε πως και θεσμικά δεν προβλέπεται στις συνθήκες η έξοδος από το ευρώ «αλλά από την ΕΕ».

«Αυτό, για πρώτη φορά μετά το 1974, θα σημάνει εθνική καταστροφή και στέρηση της χώρας από κάθε χρηματοδότηση» τόνισε η κα Σπυράκη και πρόσθεσε: «Οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαία για αν επιβεβαιώσουν την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη».

Η ίδια σημείωσε πως δεν υπάρχει νομική βάση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και «πέταξε το μπαλάκι» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Τα μάτια των Ελλήνων είναι στραμμένα στον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, ο οποίος είναι αρμόδιος να κρίνει με βάση τη διαδρομή του εάν υπάρχει νομική βάση ή όχι για δημοψήφισμα. Πρόταση των δανειστών, έστω και άτυπα, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει δηλαδή αντικείμενο στο τραπέζι».