Σπυράκη στο STAR: Η Ελλάδα είναι στην έξοδο της ευρωζώνης

«Τα μάτι των Ελλήνων είναι στραμμένα στον κ. Παυλόπουλο»

Σπυράκη στο STAR: Η Ελλάδα είναι στην έξοδο της ευρωζώνης

«Εύχομαι η άρνηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να αναλάβει την ευθλύνη να μη συνοδευτεί από μία εθνική τραγωδία» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη στο STAR.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στην έξοδο της ευρωζώνης» και πρόσθεσε πως και θεσμικά δεν προβλέπεται στις συνθήκες η έξοδος από το ευρώ «αλλά από την ΕΕ».

«Αυτό, για πρώτη φορά μετά το 1974, θα σημάνει εθνική καταστροφή και στέρηση της χώρας από κάθε χρηματοδότηση» τόνισε η κα Σπυράκη και πρόσθεσε: «Οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαία για αν επιβεβαιώσουν την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη».

Η ίδια σημείωσε πως δεν υπάρχει νομική βάση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και «πέταξε το μπαλάκι» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Τα μάτια των Ελλήνων είναι στραμμένα στον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, ο οποίος είναι αρμόδιος να κρίνει με βάση τη διαδρομή του εάν υπάρχει νομική βάση ή όχι για δημοψήφισμα. Πρόταση των δανειστών, έστω και άτυπα, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει δηλαδή αντικείμενο στο τραπέζι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top