Π��ρέμβαση Παπανδρέου: Μια κακή πρόταση αλλάζει, ένα Grexit όχι

Κάλεσμα για «ΝΑΙ» και παραμονή στο ευρώ από τον πρώην πρωθυπουργό

Παρέμβαση Παπανδρέου: Μια κακή πρόταση αλλάζει, ένα Grexit όχι

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τάσσεται υπέρ του «ΝΑΙ» και προειδοποιεί ότι μια έξοδος από το ευρώ θα είναι μη αναστρέψιμη.

Με ανακοίνωσή το,υ το Κίνημα κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «το δημοψήφισμα που εισηγείται μετά από πέντε μήνες παλινωδίας είναι επιλογή μετάθεσης της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί, στον Ελληνικό λαό».

Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνει πως το δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα δεν έχει καμία σχέση με το δημοψήφισμα που είχε εισηγηθεί το 2011 ο κ. Παπανδρέου: «Τότε η Ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στην παγκόσμια ιστορία και θέλησε να κάνει συμμέτοχο τον Ελληνικό λαό, με θετική ψήφο και εντολή για μια νέα πορεία προοδευτικών αλλαγών για τον τόπο. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε την πρόταση για δημοψήφισμα επί της συγκεκριμένης συμφωνίας, ζαριά που οδηγεί στη χρεοκοπία. Σήμερα, που δεν υπάρχει συμφωνία, τι ακριβώς σημαίνει η πρότασή του για δημοψήφισμα; Στην καλύτερη περίπτωση αυτό, δεν αποτελεί απλώς διαφυγή, αλλά και δειλία».

«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και τότε να ζητήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού. Σε κάθε περίπτωση εμείς λέμε ΝΑΙ στη συμμετοχή μας στο ΕΥΡΩ» καταλήγει το Κίνημα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου σε ανάρτηση του στο twitter προειδοποιεί πως το Grexit θα ήταν μη αναστρέψιμη επιλογή: «Μια κακή πρόταση από τους δανειστές αλλάζει και επίσης μια κακή κυβέρνηση μπορεί να αλλάζει. Μία έξοδος από το ευρώ όμως είναι μη αναστρέψιμη».

lovi.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top