Ντάισελμπλουμ-Σόιμπλε: Τέλος στις διαπραγματεύσεις μετά το δημοψήφισμα

Δηλώσεις Λαγκάρντ,Μοσκοβισί και άλλων αξιωματούχων-Δημοσίευμα ΣΟΚ από Handelsblatt-Πρώτη δημοσίευση:15:13

Ντάισελμπλουμ-Σόιμπλε: Τέλος στις διαπραγματεύσεις μετά το δημοψήφισμα
​Με ...κακά μαντάτα ξεκίνησε στις Βρυξέλλες το πιο κρίσιμο Eurogroup, που σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να καθορίσει την περαιτέρω συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ.
gianakis.jpg
Μπορεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης να προσήλθε στην συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, χωρίς να πει κουβέντα, ωστόσο λαλίστατος ήταν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ.
gianakis-foto.jpg
gianoulis.jpg

dai.jpg

«Έχω εκπλαγεί αρνητικά από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το δημοψήφισμα είναι μία θλιβερή απόφαση για την Ελλάδα καθώς κλείνει την πόρτα για περαιτέρω διαπραγμάτευση. Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε την τελευταία πρόταση των Θεσμών, η πόρτα στο μυαλό μας ήταν ακόμα ανοιχτή για επιπλέον συνομιλίες» τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έβαλε τέλος στις διαπραγματεύσεις

soimples.jpg

Στο ίδιο ύφος και ο Β.Σόιμπλε. «Η Ελλάδα αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Δεν υπάρχει βάση για νέες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ.Σόιμπλε, αν και έσπευσε να διευκρινίσει, ότι δεν μπορεί να αποκλείσει νέες εκπλήξεις για το ελληνικό ζήτημα.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνέχιση της οικονομικής βοήθειας από τους εταίρους - Στο τραπέζι βρίσκονται χρηματοδότηση και χρέος

kl.jpg

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κ.Λαγκάρντ δήλωσε πως «στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την σταθερότητα της οικονομίας στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνέχιση της οικονομικής βοήθειας από τους εταίρους» πρόσθεσε η σιδηρά κυρία του ταμείου.

«Πρέπει να δείξουμε ευελιξία απέναντι στην Ελλάδα, για να σταθεί στα πόδια της η ελληνική οικονομία, όπως έγινε στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία», τόνισε.

Στο τραπέζι, πρόσθεσε, μπαίνει το ζήτημα και της χρηματοδότησης και του χρέους. «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο στόχο» κατέληξε.

Μοσκοβισί: H θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ

mosko.jpg

Ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Π.Μοσκοβισί, τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη.

«Οι συζητήσεις διακόπηκαν μετά την απόφαση του κ.Τσίπρα χθες βράδυ. Οι προτάσεις των Θεσμών είναι στο τραπέζι» πρόσθεσε.

Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: "Εκτός συζήτησης" η παράταση της ελληνικής δανειακής σύμβασης

stoub.jpg

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως είναι εκτός συζήτησης η παράταση της ελληνικής δανειακής σύμβασης.

«Δυσάρεστη έκπληξη το δημοψήφισμα - Το Plan B γίνεται Plan A» πρόσθεσε ο ίδιος

Λουίς Ντε Γκίντος: Δεν θέλουμε Grexit

de.jpg

«Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίντος .

Πιέρ Γκραμένια: Περιμένω εξηγήσεις από τους Έλληνες

Πιέρ Γκραμένια.jpg

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιέρ Γκραμένια δήλωσε ότι «είναι πολύ νωρίς για να κάνει κανείς σχόλια. Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς τι θα συμβεί. Περιμένω εξηγήσεις από τους Έλληνες συναδέλφους μου».

«Η διορία παραμένει», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Ολλανδίας, Ερίκ Βίμπς.

Handelsblatt: To Εurogroup θα πει όχι στην παράταση του προγράμματος που ζητά η Αθήνα

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της Handelsblatt γράφει ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα πουν όχι σε παράταση του ελληνικού προγράμματος, ενώ στην Ελλάδα «υπάρχουν μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ και στα σ��ύπερ μάρκετ». Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το Eurogroup δεν θέλει να δώσει στην Ελλάδα νέα προθεσμία και αυτό σημαίνει, ότι δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί το δημοψήφισμα».

Την δυσφορία των Βρυξελλών με την απόφαση για προκήρυξη δημοψηφίσματος αναλύσαμε νωρίτερα στο star.gr, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κλοντ Γιούνκερ να χαρακτηρίζει "παράλογη" την απόφαση του Α.Τσίπρα και τους εταίρους να είναι αποφασισμένοι να περάσουν στην αντεπίθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top