«Τεχνικό μνημόνιο»: Αυτός είναι ο τίτλος της πρότασης των δανειστών!

Θεωρούν δεδομένο το «ναι» της Αθήνας: Η Μπούντεσταγκ συνεδριάζει για την Ελλάδα την Τρίτη!

Τον εύγλωττο τίτλο Technical Memorandum of Understanding, δηλαδή «τεχνικό μνημόνιο», φέρει το κείμενο των δανειστών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του STAR.

Παρά τις αντιδράσεις της Αθήνας, στο Βερολίνο είναι πεπεισμένοι ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να πει το «ναι» στην προσφορά των πιστωτών, θεωρώντας ότι και εξασφαλίζει την ρευστότητα αλλά και δίνει στην ελληνική πλευρά επιχειρήματα για το ότι διατήρησε σημαντικά σημεία της πολιτικής της.

Ενδεικτικό της πίστης που υπάρχει στη Γερμανία ότι η Ελλάδα θα αποδεχθεί την ��ροσφορά των πιστωτών της είναι ότι έχει προγραμματιστεί την Τρίτη το πρωί συνεδρίαση της ολομέλειας της Μπούντεσταγκ που θα δώσει το πράσινο φώς για την έγκριση της ελληνικής παράτασης αφού έχει πρώτα συνεδριάσει η ελληνική Βουλή.

Η Γερμανία θεωρεί ότι έχουν γίνει αρκετές παραχωρήσεις στην ελληνική πλευρά, τόσο που «να μην μιλάμε ποιά για την 5η αξιολόγηση», όπως χαρακτηριστικά λένε πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top