Νέα παρέμβαση από ΗΠΑ: Φοβούνται «Graccident» και θέλουν λύση για το χρέος

ΕΚΤΑΚΤΗ σύσκεψη του ΔΝΤ-Δυσαρεστημένη με την Ελλάδα η Λαγκάρντ

Νέα παρέμβαση από ΗΠΑ: Φοβούνται «Graccident» και θέλουν λύση για το χρέος

​Νέα παρέμβαση για το ελληνικό ζήτημα κάνουν οι ΗΠΑ, ζητώντας να υπάρξει λύση για το χρέος, την ώρα που το κλίμα μεταξύ Αθήνας-εταίρων είναι πάλι τεταμένο.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια «μορφή αναδιάρθρωσης» του χρέους της Ελλ��δας, παραδεχόμενος πως φοβάται ένα «ατύχημα» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

«Αυτό που με ανησυχεί όσον αφορά στις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι ο αριθμός των προθεσμιών, καθώς και το πόσες φορές οι διαπραγματεύσεις έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού. Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται, όταν έχετε αυτό το είδος (των καταστάσεων) και όλοι πιέζονται πριν από μια προθεσμία» τόνισε ο Λιου, καλώντας την Ελλάδα να κάνει επώδυνες προσαρμογές.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές (...) και οι διεθνείς πιστωτές της πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά στους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους» τόνισε ο Λιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Yahoo! Finance, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup του Σαββάτου.
ΕΚΤΑΚΤΗ σύσκεψη του ΔΝΤ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κ.Λαγκάρντ ενημέρωσε μέσω τηλεδιάσκεψης τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου για την πορεία των διαπραγματεύσεων, εκφράζοντας την δυσφορία της για τις εξελίξεις.

«Η Ελλάδα κωλυσιεργεί, δεν δίνει πρακτικές λύσεις και φέρνει αντιπροτάσεις την τελευταία στιγμή» φέρεται να τους είπε η κ�� Λαγκάρντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top