Εμπλοκή ξανά: «Όχι» από Ελλάδα σε παράταση και 15 δισ. – «Δεν υπάρχει plan B» λέει η Μέρκελ

Στην Ελλάδα ο Τσίπρας: Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο – Στο stand-by η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Εμπλοκή ξανά: «Όχι» από Ελλάδα σε παράταση και 15 δισ. – «Δεν υπάρχει plan B» λέει η Μέρκελ

Με κλεψύδρα που αδειάζει μοιάζει πλέον η κατάσταση γύρω από το ελληνικό ζήτημα, με τις χρονικές πιέσεις να είναι έντονες ενόψει και του αυριανού κρισιμότατου Eurogroup, στο οποίο οι εταίροι δίνουν χαρακτήρα τελεσιγράφου.

Η κυβέρνηση απορρίπτει -σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου που μίλησαν στο ΑΜΠΕ- την πρόταση των θεσμών για λύση στο αδιέξοδο με 5μηνη παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος και χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισ. ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Ελλάδα και θα συγκαλέσει -σύμφωνα με πληροφορίες- έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο για να παρουσιάσει στους υπουργούς της κυβέρνησης το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Η δήλωσή του από τις Βρυξέλλες πως δεν κατανοεί την επιμονή των δανειστών σε τόσο σκληρά μέτρα είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στην κυβέρνηση για τη στάση των δανειστών.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και ήδη έχουν γίνει τα απαραίτητα τηλεφωνήματα για να είναι stand-by στην Αθήνα όλη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το σαββατοκύριακο.

Μορφή τελεσιγράφου δίνουν στο αυριανό Eurogroup οι Ευρωπαίοι

Την ίδια ώρα, πάντως, η Άνγκελα Μέρκελ δεν δείχνει πρόθυμη για νέες παραχωρήσεις χαρακτηρίζοντας γενναιόδωρη την πρόταση των δανειστών στην Ελλάδα και καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να την αποδεχθεί.

«Έχουμε κάνει ήδη ένα μεγάλο βήμα προς την Ελλάδα. Τώρα είναι σειρά της Ελλάδας να κάνει ένα βήμα» ξεκαθάρισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκο�� Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με τον οποίο είχε «καυτό» διάλογο χθες ο πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα πως πρέπει να βρεθεί συμφωνία το Σάββατο στο Eurogroup, συμπληρώνοντας πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επίγνωση της κατάστασης και των πιθανών συνεπειών (σ.σ.: στο ενδεχόμενο της μη συμφωνίας).

Τέλος, τελεσίγραφο έστειλε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξήγησε ότι δεν γίνεται να περάσει το Σάββατο χωρίς συμφωνία καθώς πρέπει αυτή να περάσει και από το κοινοβούλια της Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top