Κ. Λαγκάρντ: «Η ελληνική κυβέρνηση κωλυσιεργεί και είναι απρόβλεπτη»

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του ΔΝΤ

Κ. Λαγκάρντ: «Η ελληνική κυβέρνηση κωλυσιεργεί και είναι απρόβλεπτη»

​Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μέρες, συνεδρίασε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης το ΔΣ του ΔΝΤ, με την Κριστίν Λαγκάρντ να μεταφέρει στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ την εκτίμησή της ότι η ελληνική κυβέρνηση κωλυσιεργεί και είναι απρόβλεπτη ως προς τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η τηλεδιάσκεψη διήρκησε περίπου 40 λεπτά και κατά τη διάρκεια αυτή η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε ότι οι δύο πλευρές δουλεύουν εντατικά, όμως η διαδικασία παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο είχαν υπολογίσει.

«Η διαδικασία είναι σκληρή και χρονοβόρα. Η κυβέρνηση Τσίπρα κωλυσιεργεί. Δεν δίνουν πρακτικές λύσεις και κάνουν αντιπροτάσεις την τελευταία στιγμή. Γίνονται συνεχώς συζητήσεις. Η πρόοδος είναι πολύ αργή», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Λαγκάρντ.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι σε αντίθεση με ότι ακούγεται οι τρεις θεσμοί έχουν κοινή και ενιαία πρόταση, ενώ επανέλαβε ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα προς την κατεύθυνση της μείωσης των δαπανών, παρά μιας υπερφορολόγηση, που όπως είπε «η εμπειρία μας έχει αποδείξει ότι δεν αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Αναφερόμενη τέλος στην ελληνική πρόταση η κα Λαγκάρντ είπε ότι «δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί και θα πρέπει να κοστολογηθεί μέχρι αύριο», ενώ τόνισε ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους είναι πάνω στο τραπέζι, χωρίς να μπει όμως σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top