Τσίπρας: Ο ιστορικός του μέλλοντος θα απορεί που δεν ήρθαμε σε συμφωνία

Καυτός διάλογος με Τουσκ – Το μπαλάκι σε θεσμούς και Eurogroup πέταξε η Σύνοδος Κορυφής

Τσίπρας: Ο ιστορικός του μέλλοντος θα απορεί που δεν ήρθαμε σε συμφωνία

​Περίπου δύο ώρες κράτησε η συζήτηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, οι ηγέτες κατέληξαν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της προηγούμενης Δευτέρας, το οποίο σημαίνει ότι… πετούν και πάλι το μπαλάκι στους θεσμούς και το Eurogroup, πουθα συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι πρώτος το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ παρουσιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συνολικά, φέρονται να πήραν το λόγο τουλάχιστον οι μισοί ηγέτες.

Τη Σύνοδο Κορυφής απασχόλησαν και η μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ, αλλά και το θέμα της παραμονής της Βρετανίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τσίπρας: «Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα κατανοήσει το γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία»

Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του –εκτός των άλλων- φέρεται να διαβεβαίωσε ότι είναι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συντάξεων και ενοποίηση ταμείων, τονίζοντας ότι θα προωθήσει ριζικές μεταρρυθμίσεις τον Οκτώβριο.

Ο ίδιος, εξήγησε ότι έχει καταθέσεις προτάσεις ενώ άσκησε κριτική στο κείμενο των θεσμών τονίζοντας ότι δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο και πως οι προτάσεις του «αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ».

«Ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Καυτός διάλογος Τσίπρα με Τουσκ: Το game over του Πολωνού και η απάντηση του πρωθυπουργού

Καυτό διάλογο είχαν, εξάλλου, εντός της αίθουσας ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ντόναλντ Τουσκ.

Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι «το παιχνίδι έχει τελειώσει» (game is over), στην οποία έδωσε… συστημένη απάντηση ο πρωθυπουργός: «Δεν είναι παιχνίδι. Η Ελλάδα έχει 1,5 εκ. ανέργους, 3 εκ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες χουν με τη σύνταξη των παππούδων τους».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε να μην υποτιμά κανείς «που μπορεί να φθάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top