Πυρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά δανειστών

Τα πάντα είναι ανοιχτά

​Στάση αναμονής κρατούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για το τι θα καρποφορήσουν τελικά οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Δεν κρύβουν μάλιστα και την έντονη ενόχλησή τους από τη στάση των εκπροσώπων των θεσμών που χθες δυναμίτισαν τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες.

Πρώτος και καλύτερος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποί��ς με ένα μπαράζ tweet χαρακτήρισε «σκληροπυρηνική φράξια» τους δανειστές που επιθυμεί την ρήξη.

«Η σκληροπυρηνική φράξια των δανειστώ�� δεν θέλει συμφωνία, αλλά ρήξη, ταπείνωση της Ελλάδας και πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν θα τους περάσει! Οι δανειστές αρνούνται την φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου, αλλά θέλουν 23% ΦΠΑ στο γάλα. Το κάνουν για την... ανάπτυξη ή για συμφέροντα; Η ευρωπαϊκή ηγεσία σήμερα δίνει εξετάσεις. Θα κριθούν όχι μόνο η ενότητα και αντοχή της Ευρωζώνης, αλλά και η ικανότητά της να βρίσκει λύσεις», έγραψε στο Twitter.

Π. Σκουρλέτης: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Ο υπουργός Εργασίας, πάλι, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε την απόσυρση ��ης αύξησης εισφορών στις συντάξεις, τονίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη πριν αναχωρήσει ο Α. Τσίπρας για τις Βρυξέλλες.

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ.jpg

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι ανεξάρτητα από τις εξελίξεις τη Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις και οι μισθοί, ενώ δήλωσε ότι «όλα είναι ανοιχτά», σχετικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.

Δ. Στρατούλης: «Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα υποκύψει η κυβέρνηση»

«Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να υποκύψει η κυβέρνηση στις θρασύτατες απαιτήσεις των δανειστών, που ζητούν τον εξανδραποδισμό των ��λλήνων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης στη Βουλή.

stratoulis_519749112.jpg

Ν. Ξυδάκης: «Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιον της ιστορίας του»

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια με την πρότασή της για την επίτευξη συμφωνίας.

1F6E5B45A308EB25E970E4EF2BCB9325.jpg

«Η Αθήνα έδειξε ότι έχει φτάσει στο τέλος, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Ο πρω��υπουργός είπε ότι τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης. Ας μιλήσει η Ευρώπη. Μίλησε προχθές. Ακόμη και η κ. Μέρκελ είπε κάτι. Έβγαλε, όμως, έξω το χρέος, ως μη όφειλε. Δεν μπορεί να πηγαίνει πίσω από την υπόσχεση του Νοεμβρίου του 2012», είπε, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο συμφωνίας ή πρόωρων εκλογών απάντησε:

«Μέχρι την Τρίτη, που είναι η 30ή Ιουνίου, έχουμε καιρό να το δούμε. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιον της ιστορίας του. Ή θα υποταχθεί και θα συντριβεί σε αυτά που του ζητάνε οι ακραίοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι ή θα κοιτάξει τη ζωή του. Εμείς κάναμε όλα τα βήματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθεσε μία υπόθεση εργασίας, ένα σενάριο. Είναι το μόνο που μπορεί να εφαρμοστεί. Με πολύ πόνο και πάρα πολύ αίμα».

Γ. Ρωμανιάς: «Μας ζητούν ισοδύναμα για την απόφαση του ΣτΕ και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος»

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων πάλι, μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι οι δανειστές ζητούν από την Ελλάδα ισοδύναμα για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αλλά και της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα.

ImageHandler.jpg

Ισοδύναμα ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αλλά και της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στις συντάξεις.

Κατηγόρησε μάλιστα τον Π. Τόμσεν ότι εκ��ίνος είναι που επηρεάζει αρνητικά την Κριστίν Λαγκάρντ.

«Τώρα μας είπαν όχι δεν θα καταργηθεί ή φέρε ισοδύναμα, τα ισοδύναμα που φέρνουμε εμείς έρχεται τώρα η Λαγκάρνντ όλη η ιστορία δυστυχώς ξεκινά από τον κ. Τόμσεν αυτός έχει πείσει τη Λαγκάρντ, έρχεται και σου λέει όχι γιατί κάνετε μεν αύξηση των φόρων και θα έχετε έσοδα άλλα δεν κάνετε μείωση δαπανών, εγώ θέλω μείωση των δαπανών, θέλω 400 εκατομμύρια ευρώ να μειωθούν οι συντάξεις».

Κατρούγκαλος: «Δίκαιη συμφωνία ή καμία συμφωνία»

«Είτε θα υπάρξει μια δίκαιη και ισότιμη συμφωνία, είτε δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία», δήλωσε στο CNBC ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «κι εάν έχο��με μια δίκαιη συμφωνία, ένα δίκαιο συμβιβασμό, όλοι θα την στηρίξουν».

newego_large_t_1101_54457354.jpg

Προειδοποίησε επίσης ότι υπάρχει ένα όριο στις παραχωρήσεις που μπορεί να κάνει η Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθηση πως η όποια συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή.

Π. Κουρουμπλής: «Οι δανειστές φέρνουν τελευταία στιγμή και νέα ζητήματα»

«Διανύουμε δύσκολες στιγμές, η κυβέρνηση διεξάγει μια δύσκολη διαπραγμάτευση, οι θεσμοί απαιτούν να επιβάλουν όρους που εκ των πραγμάτων για άλλη μια φορά αν εφαρμοστούν θα αποδειχθεί ότι δεν συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά ��την καταστροφή της», δήλωσε στην εκπομπή Live U από το περιστύλιο της Βουλής ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής.

kouroumpliss-thumb-large.jpg

Κατήγγειλε επίσης ότι οι δανειστές φέρνουν κάθε φορά και νέες προτάσεις στο τραπέζι, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρεθεί ο κοινός τόπος για να επιτευχθεί συμφωνία.

«Κανείς δεν μπορεί να πάρει πάνω του την ευθύνη διάλυσης της ευρωζώνης», είπε.

Μητρόπουλος: «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα καρτέλ δανειστών»

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα καρτέλ δανειστών» δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος ��ης Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος στην πρωινή εκπομπή του Star.

mitropoulos1.jpg

Πρόσθεσε ακόμα ότι «οι δανειστές έχουν αφήσει το τελεσίγραφο στο τραπέζι και δεν συζητούν, αλλά περιμένουν απλώς την αποδοχή του» και σημείωσε ότι «πρέπει να περισώσουμε ότι μπορούμε για το ελληνικό ζήτημα και μετά θα αναθεωρήσουμε όλες τις προσεγγίσεις που κάναμε».

Φίλης: «Η διαπραγμάτευση είναι εκβιαστική»

«Εκβιαστική» χαρακτήρισε την διαπραγμάτευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

1660090.jpg

«Είναι μια - θα έλεγα και το εννοώ τώρα - τελική φάση. Ή θα υπάρχει συμφωνία ή δεν θα υπάρχει σήμερα. Το λένε και οι απ' έξω, η αξίωση να επαναφέρουν εξοντωτικά μέτρα δείχνει ότι κορυφώνονται εκβιασμοί και πιέσεις σε βάρος της Ελλάδας. Και μόνο η δημοσιοποίηση μέτρων υπό μορφή τελεσιγράφων αποδεικνύει ότι η διαπραγμάτευση είναι εκβιαστική. Η σκληρή χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε τέτοια ζητήματα και εννοεί ότι οποιαδήποτε συζήτηση δεν μπορεί να περιλαμβάνει κατεδάφιση όσων κοινωνικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στη χώρα μας και την βύθιση της χώρας σε περαιτέρω ύφεση και κρίση».

Γ. Μιχελογιαννάκης: «Ο Τσίπρας αν δεν φέρει ρύθμιση για το χρέος να προκηρύξει εκλογές από εκεί που είναι»

Προειδοποίηση στον Α. Τσίπρα απέστειλε από τη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχελογιαννάκης.

michelogiannakis222.jpg

«Οι αιμοδιψείς, οι εθνοκτόνοι και κοινωνικά γενοκτόνοι έχουν βάλει στο μάτι να εξαθλιώσουν ένα έθνος. Ο Τσίπρας αν δεν έρθει με αναδιάρθρωση του χρέους και με συγκεκριμένο επενδυτικό πακέτο, αν δεν έρθει με όρους στις ιδιωτικοποιήσεις, όπου θα επικρατεί ο δημόσιος χαρακτήρας και η προστασία των εργαζομένων, τότε καλύτερα από εκεί που είναι να προκηρύξει εκλογές», δήλ��σε στην εκπομπή Live U.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top