Συμφωνία την Παρασκευή και αναδιάρθρωση του χρέους βλέπει το ΔΝΤ

Επενδύουν στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να μην πληρώσει τη δόση

Συμφωνία την Παρασκευή και αναδιάρθρωση του χρέους βλέπει το ΔΝΤ

​Συμφωνία την… Παρασκευή βλέπει το ΔΝΤ ότι θα υπάρξει ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της, λίγες ώρες πριν την επίσημη ενημέρωση από το Ταμείο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ, με τους οποίους συνομίλησε ο ανταποκριτής του Star στη Νέα Υόρκη, Δ. Σουλτογιάννης, υπάρχει η πεποίθηση ότι μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει συμφωνία, στην οποία μάλιστα θα περιλαμβάνεται και αναφορά στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Όπως λένε, οι Ευρωπαίοι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να μην πληρώσει στις 30 Ιουνίου τη δόση του ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό χαρτί της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην πληρώσει τις δόσεις στο Ταμείο στις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει αναλάβει προσωπικά να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές και να κάμψει τις αντιστάσεις. Φέρεται δε να είπε στον Α. Τσίπρα, ότι δεν πρόκειται να φύγει κανείς από το κτίριο, αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Πάντως το ΔΝΤ δεν πρόκειται να αλλάξει στάση και θα διατηρήσει την σκληρή γραμμή, καθώς θεωρεί ότι με την υπερφορολόγηση η κυβέρνηση προστατεύει τις συντάξεις και τον δημόσιο τομέ��. Άλλωστε η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ότι η μείωση των δαπανών θα φέρει ανάπτυξη και όχι η υπερφορολόγηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top