Bloomberg: Ετοιμαστείτε για μία μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων

«Ξινοί» οι υπουργοί Οικονομικών μετά το αποψινό Eurogroup γράφει η Handelsblatt

Bloomberg: Ετοιμαστείτε για μία μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων

Ετοιμαστείτε για μία μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων, προειδοποιεί το Bloomberg, στον απόηχο της νέας αποτυχημένης συνεδρίασης του Eurogroup.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο, οι υπουργοί Οικονομικών συναντήθηκαν για τρίτη φορά, σε διάστημα μόλις εβδομάδας, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία.

Μάλιστα, υπογραμμίζει το Bloomberg, τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα, καθώς απομένουν μόλις έξι ημέρες πριν την λήξη του προγράμματος και την καταβολή των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές νομισματικό Ταμείου.

«Δεν μου αρέσουν οι προθεσμίες, γιατί αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι η επίτευξη μίας καλής συμφωνίας για την ελληνική οικονομία» τόνισε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο του Eurogroup.

«Έχουμε μπροστά μας μία μακρά νύχτα» υποστήριξε ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt αναφέρει πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξήλθαν της συνεδρίασης του Eurogroup με «ξινή διάθεση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί εμφανίστηκαν «ξινοί» μετά την ολοκλήρωση ακόμη ενός Eurogroup, καθώς και πάλι δεν επετεύχθη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί είναι δυσαρεστημένοι και εκνευρισμένοι, καθώς για τρίτη φορά ��ε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, συνήλθε έκτακτο Eurogroup, δίχως να υπάρξει θετική έκβαση.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η Ελλάδα αρνείται να συμβιβαστεί με τα έκτακτα μέτρα, όπου προτείνουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top