Αποκάλυψη Ν. Χατζηνικολάου: Οι δανειστές ζητούν και μειώσεις συντάξεων!

«Υπάρχει διαφωνία και για τον ΦΠΑ στην εστίαση»

Αποκάλυψη Ν. Χατζηνικολάου: Οι δανειστές ζητούν και μειώσεις συντάξεων!

Στην αποκάλυψη ότι οι δανειστές ζητούν ευθέως και πρόβλεψη για μειώσεις στις συντάξεις στο κείμενο της τελικής συμφωνίας προέβη ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Είμαστε σε αδιέξοδο γιατί οι δανειστές -όπως συνηθίζουν και έχουν κάνει σε όλες τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις- όταν δουν ότι αυτός που έχουν απέναντί τους έχει κάνει ήδη τις πρώτες υποχωρήσεις, τότε ανεβάζουν και άλλο τον πήχη επιχειρώντας να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν» είπε ο εκδότης των Real News και Αγοράς.

«Έχω την ασφαλή πληροφορία ότι ζητούν και μειώσεις συντάξεων. Γενικά και αόριστα αλλά το θέμα είναι πως μπήκε στο τραπέζι ότι οι δανειστές θα ήθελαν στην τελική συμφωνία να υπάρξει διατύπωση για μειώσεις συντάξεων, σε σχέση με την επίλυση του ασφαλιστικού» τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου και πρόσθεσε: «Αναρωτιέται κανείς πως μπαίνει ένα τέτοιο ζήτημα στο τραπέζι όταν ο Γιούνκερ έχει πει ότι ποτέ δεν ζήτησε κάτι τέτοιο».

Ο κ. Χατζηνικολάου υπογράμμισε ότι υπάρχει και διαφωνία στο θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση και σχολίασε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να επιμένει το ΔΝΤ σε μια πολιτική που δοκιμάστηκε και ήταν αποδεδειγμένα εσφαλμένη. Στο 23% είχαμε λουκέτα, απώλεια θέσεων εργασίας και απώλεια εσόδων στο Δημόσιο. Όταν πήγε στο 13% άνοιξαν επιχειρήσεις, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και υπήρξαν έσοδα για το Δημόσιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top