Φλαμπουράρης στην Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: παράλογες οι νέες απαιτήσεις των δανειστών

«Η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη» υποστήριξε ο Γραμματέας του κόμματος Τ. Κορωνάκης

Φλαμπουράρης στην Π. Γ. του  ΣΥΡΙΖΑ:  παράλογες οι νέες απαιτήσεις των δανειστών
Όλες οι εξελίξεις σχετικά με την διαπραγμάτευση συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ενημέρωσε για το ίδιο ζήτημα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτήρισε παράλογες τις νέες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ επισήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μία αξιοπρεπής συμφωνία, που θα επιβαρύνει τα υψηλά στ��ώματα και όχι τα φτωχά .

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης ανέφερε στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη απέναντι σε απίστευτους εκβιασμούς και πρωτοφανείς τακτικές ασφυξίας.

Ανέφερε ακόμη ότι η τελική πρόταση συμφωνίας πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα όρια της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση αλλά και τη βιωσιμότητά της, συμπεριλαμβανομένου του σκέλους της ανάπτυξης και του χρέους.

Ο κ. Κορωνάκης ανέφερε επίσης ότι η νέα συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης αποδεικνύει τη θέληση για λύση, «αν και περιλαμβάνει και επώδυνα στοιχεία που βρίσκονται στα όρια των αντοχών της κοινωνίας», όπως σημείωσε.

Αναλόγως των εξελίξεων στις Βρυξέλλες αναμένεται να προγραμματισθούν τις επόμενες ημέρες η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top