Το δράμα του Παπανδρέου: Ήμουν μόνος, δεν μπορούσα ούτε σε καφετέρια να καθί��ω

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία ο πρώην πρωθυπουργός-Δείτε τις συνεντεύξεις

Το δράμα του Παπανδρέου: Ήμουν μόνος, δεν μπορούσα ούτε σε καφετέρια να καθίσω

«Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία». Αυτό εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Bloomberg TV.

«Θα φθάσουμε σε συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

"Χρειαζόμαστε λύσεις για το χρέος και το ασφαλιστικό"

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα του χρέους, ενώ όπως είπε, και το ασφαλιστικό σύστημα χρήζει μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην δική του περίοδο διακυβέρνησης. «Όταν ήμουν εγώ στα πράγματα και είχα ζητήσει οικονομική βοήθεια, υπήρχε εκτεταμένη αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ήμουν αναγκασμένος να κάνω μόνος μου τις απαραίτητες αλλαγές. Σήμερα, ωστόσο, υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα, από δεξιά έως αριστερά, το οποίο οδηγείται σαν ποίμνιο ή καθοδηγείται καταλλήλως από τους αρμοδίους γι' αυτό το πρόγραμμα ρυθμίσεων» σημείωσε .

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αναφερόμενος στην Ευρώπη, υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενοποίησης, τόσο σε τραπεζικό όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Καταλήγοντας, τάχθηκε υπέρ της λύσης του ευρω-ομολόγου, το οποίο θα κατανέμει τα βάρη σ’ όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην περιφέρεια.

"Δεν μπορούσα να καθίσω σε καφετέρια"

Εν τω μεταξύ, σε άλλη συνέντευξη του στο BBC, o κ.Παπανδρέου, καθισμένος σε μια καφετέρια της Αθήνας, αποκάλυψε πως πριν από δύο χρόνια δεν μπορούσε να κάτσει με ασφάλεια σε δημόσιο χώρο.

papadreou.jpg

«Πριν δύο χρόνια δεν μπορούσα να κάτσω σε μια καφετέρια σαν αυτή και να πιω τον καφέ μου. Πλέον οι άνθρωποι έρχονται και μου σφίγγουν το χέρι. Θέλω να πω ...πως αν όντως ήμουν εγώ το πρόβλημα, έφυγα, δεν είμαι πια στη διακυβέρνηση. Σήμερα δεν αισθάνομαι εξόριστος στην ίδια μου την πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τ��ν ιδέα του δημοψηφίσματος, στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top