Άδωνις σε Λαφαζάνη: Όσο πλησιάζει το Μνημόνιο σας βλέπω να εκνευρίζεστε

«Κάποιοι ενοχλούνται από το θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών μας» απάντησε ο υπουργός

Άδωνις σε Λαφαζάνη: Όσο πλησιάζει το Μνημόνιο σας βλέπω να εκνευρίζεστε

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους είχαν στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια., στο οποίο εμπεριέχεται διάταξη για τη δημιουργία δημόσιας εταιρείας για την κατασκευή και αξιοποίηση του ρωσικού αγωγού.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψετε το μνημόνιο με τη Ρωσία. Είναι καλό να μπαίνετε στα μνημόνια. Το Σαββατοκύριακο να υπογράψετε και το μεγάλο, το καλό μνημόνιο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος ρώτ��σε τον υπουργό και σχετικά με τα δημοσιεύματα που έλεγαν για 5 δισ. ευρώ προκαταβολή από τη Ρωσία.

«Είναι ντροπή αυτό κ. Πρόεδρε» είπε ο υπουργός Ενέργειας, με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο Αλέξη Μητρόπουλο να απαντά «σας παρακαλώ, εγώ καθορίζω τη διαδικασία».

«Γιατί είναι ντροπή κ. υπουργέ; Εσείς ως βουλευτής δεν φωνάζατε σε κάθε νομοσχέδιο και θέλατε να παίρνετε το λόγο. Πολύ εκνευρισμένο σας βλέπω. Για να μην ανοίξω τη συζήτηση για τον ΟΛΠ με την υπογραφή Λαφαζάνη» είπε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, με τον κ. Λαφαζάνη να επιμένει περί «ντροπής».

«Πάντως, οφείλω να συγχαρώ τον κ. Λαφαζάνη. Έκανε ένα βήμα μπροστά σε σχέση με το Λένινγκραντ. Το έκανε σήμερα Πετρούπολη και όσο πλησιάζει το Μνημόνιο, την Κυριακή θα το κάνει Αγία Πετρούπολη» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο υπουργός Ενέργειας ανεβαίνοντας στο βήμα επιτέθηκε στον κ. Γεωργιάδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι ενοχλούνται από τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση και οι οποίες έχουν πολύ θετικό αποτέλεσμα. Θα περίμενα να χαιρετιστεί απλόχερα και καλόκαρδα».

Ο ίδιος, διέψευσε τα περί προκαταβολής 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία για τον αγωγό λέγοντας χαρακτηριστικά στον κ. Γεωργιάδη «ξέρετε εσείς να υπάρχει καμία αγελάδα που να βγάζει και να μοιράζει χρήματα» και πρόσθεσε: «Το όφελος για την Ελλάδα από τον αγωγό θα είναι πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα θα βρεθεί με χρηματοδότηση τρίτων να κατέχει το 50% ενός τεράστιου αγωγού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top