Τι μας ξημερώνει; ΤΩΡΑ, οι Θεσμοί συγκρούονται μεταξύ τους για την Ελλάδα!

Δείτε τι γράφει ο γερμανικός Τύπος

​Στις διαφωνίες μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των ελληνικών προτάσεων, αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

malonoun.jpg

Suddeutsche Zeitung

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, το ΔΝΤ κατηγορεί την Κομισιόν, ότι έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στα αιτήματά της, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα, ενώ κύκλοι της Ε.Ε. επικρίνουν το Ταμείο για τη σκληρή στάση του. «Το ΔΝΤ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για μια συμφωνία», δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης, προσθέτοντας, ότι το Ταμείο παίζει με τη φωτιά. Ένα άλλο μέρος της διαπραγματευτικής ομάδας των πιστωτών χαρακτήρισε τη στάση του ΔΝΤ «επικίνδυνη», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Die Welt

Οι διαφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ ήταν εμφανείς ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες, γράφει η Die Welt. Όμως καθώς φαίνεται να πλησιάζει η τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων τίθεται το ερώτημα, κατά πόσο οι θεσμοί σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή θα μαλακώσουν τη στάση τους �� θα θέσουν σε κίνδυνο ένα αποτέλεσμα.

Der Spiegel

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται να μην σκέφτηκαν πολύ το ΔΝΤ στις τελευταίες συζητήσεις τους με την Ελλάδα, αναφέρει το Der Spiegel. Οι διαπραγματευτές του Ταμείου διαφωνούν με την πορεία των συζητήσεων. Αν και η Κομισιόν και το Eurogroup χαιρέτισαν τη Δευτέρα τις νέες προτάσεις της Αθήνας, το ΔΝΤ δεν ήταν ευχαριστημένο με τη λίστα. Όπως επεσήμανε, τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτή δεν είναι αρκετά συγκεκριμένα και βασίζονται πολύ στην αύξηση της φορολογίας και των εισφορών αντί στη μείωση δαπανών.

Δείτε επίσης:


«Τρώγονται» για τα ελληνικά μέτρα: «Βαθιά υφεσιακή η ελληνική πρόταση» λένε ΔΝΤ & Γερμανία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top