Σταθάκης: Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για συμφωνία στις επόμενες μέρες

«Εντός 2-3 μηνών θα γίνει εντυπωσιακή επιστροφή καταθέσεων»

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. Είναι πολύ κοντά» δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης στο CNN, κάνοντας λόγο για «πολύ δυνατό μήνυμα από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής».

Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι η συμφωνία που έρχεται ήταν «η καλύτερη που μπορούσαμε να έχουμε υπό τις παρούσες συνθήκες για να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας» και εξήγησε ότι η κυβέρνηση είχε την εξής εντολή από τον λαό: «Πρώτον, την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δεύτερον, τη μεγάλη αλλαγή στην οικονομική πολιτική, η οποία υπάρχει σε αυτή τη συμφωνία, τρίτον, την κο��νωνική δικαιοσύνη και, τέλος, όλα αυτά, συνδυασμένα, να φέρουν οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η συμφωνία δεν θα φέρει αντιδράσεις όπως είχε γίνει με προηγούμενες κυβερνήσεις διότι «όταν εξηγηθεί σωστά η συμφωνία και συζητηθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, θα γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει αρκετές μεγάλες αλλαγές στη φορολογία». Όπως υποστήριξε, με αυτή τη συμφωνία για πρώτη φορά πέφτει το φορολογικό βάρος «στους πλούσιους και τους επιχειρηματίες και όχι σε συνταξιούχους και μισθωτούς».

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στο θέμα των εκροών που έχει φέρει στο όριο τη ρευστότητα στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι μετά τη συμφωνία, αφού απομακρυνθεί ο φόβος της αστάθειας και του Grexit, «θα έχουμε εντός 2-3 μηνών μια αρκετά εντυπωσιακή επιστροφή χρημάτων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top