Αναβρασμός σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση: Οι φωνές για εκλογές και τα ερωματηματικά

Παππάς: Δεν θα γίνει Παπαδήμος ο Τσίπρας – Φλαμπουράρης: Ενιαία στάση ή εκλογές

Αναβρασμός σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση: Οι φωνές για εκλογές και τα ερωματηματικά

Αναβρασμός επικρατεί στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει μιας ενδεχόμενης συμφωνίας με τα «βαριά» μέτρα που έχουν προταθεί στους δανειστές.

Βλέποντας την… γκρίνια που ήδη έχει ξεσπάσει, κορυφαίοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού στέλνουν τα πρώτα μηνύματα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να γίνει Παπαδήμος. Είναι σαφές ότι κάποιοι μνημονιακοί κύκλοι ονειρεύονται ότι θα μπορούσε ο Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός παντός καιρού, να μείνει σε αυτή τη θέση σχηματίζοντας άλλες ετ��ρόκλητες, πρόσκαιρες πλειοψηφίες για να σφραγιστεί και η πορεία της Αριστεράς από πρακτικές αποκρουστικές για τον πολίτη» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο «Κόκκινο».

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «είναι πολύ κρίσιμο και θα αποδειχθεί ότι η συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή θα έχει τη στήριξη της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και αυτό θα μας ισχυροποιήσει ιδιαίτερα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα μιλώντας για ανάγκη ομόψυχης κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία, η οποία «θα είναι αρκετά δύσκολη αλλά απαραίτητη». Ο ίδιος, τόνισε ότι δεν τεθεί θέμα κομματικής συμφωνίας αλλά υπογράμμισε πως αν υπάρξει εμπλοκή με τη συμφωνία, τότε «θα πρέπει αυτό να λυθεί με προσφυγή στο λαό».

Παράλληλα, ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στο θέμα του χρέους, σημειώνοντας ότι μπήκε στο τραπέζι από την ελληνική πλευρά και πως ο στόχος είναι να υπάρξει μία δέσμευση που δεν θα λύνει σήμερα το πρόβλημα αλλά θα το αναγνωρίζει και θα επισημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα η διαδικασία για τη λύση του.

Ανοικτό άφησε, εξάλλου, το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει την συμφωνία, όταν αυτή επιτευχθεί και έρθει στη Βουλή, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στον Βήμα FM ότι θέλει να υποβάλει τέσσερα ερωτήματ�� στον Αλέξη Τσίπρα και εν συνεχεία θα λάβει τις αποφάσεις του.

«Πρώτο ερώτημα: η αγορά ομολόγων των 27 δισ. από τον ESM θα μειώσει και πόσο, το χρέος; Γιατί χωρίς διαγραφή του χρέους, είναι αβίωτη και η ζωή και η κοινωνία και όλοι μας. Δεύτερον, από το επενδυτικό σχέδιο , τόσο του Ντράγκι όσο και του Γιούνκερ, πόσο ακριβώς παίρνουμε και πότε; Τρίτη ερώτηση, στις ιδιωτικοποιήσεις, πόσο θα είναι το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου και ποιο θα είναι το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων; Και τέταρτον, στη λέξη προστασία του φτωχού νησιώτη, τι εννοεί συγκεκριμένα;» τόνισε ο κ. Μιχελογιαννάκης και πρόσθεσε: «Αν μου απαντήσει σε αυτά τα τέσσερα, που οφείλει να τα απαντήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή, τότε με κριτήριο τον προεκλογικό μου λόγο που με έκλεξε πρώτο βουλευτή, θα αποφασίσω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top