Αρχηγός Podemos; Για να σωθεί η ΕΕ πρέπει να δεχθεί το χέρι που τείνει ο Τσίπρας

"Διαφορετικά θα έχουμε την Λεπέν στο μέλλον στο Eurogroup"

Η ΕΕ οφείλει να δεχθεί το χέρι που της δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διαφορετικά η πολιτική ένωση θα καταρρεύσει, δήλωσε ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, εκφράζοντας φόβους για άνοδο της άκρας δεξιάς.

«Αν η τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ), η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το σχέδιο της ένωσης, δεν δεχθεί το χέρι που της τείνει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό που θα έχουμε ίσως στο μέλλον, θα είναι ηγέτες όπως η Μαρίν Λεπέν στο Eurogroup», δήλωσε ο Ιγκλέσιας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

«Θα ήταν το τέλος της πολιτικής έν��σης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δημοκρατικού σχεδίου της», συνέχισε ο αρχηγός του Podemos.

«Ο Τσίπρας δεν αντιτάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που έκανε είναι να υπερασπισθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου ανέβηκε στην τρίτη θέση στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 24ης Μαΐου.

«Ο Αλέξης κι εγώ, έχουμε ένα πράγμα κοινό. Είμαστε βαθιά υπέρ της Ευρώπης, αλλά είμαστε και δημοκράτες, το να είσαι δημοκράτης στην Ευρώπη σημαίνει ότι αναγνωρίζεις πως η πολιτική βάση του ευρωπαϊκού σχεδίου είναι η ευημερία και η υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων» δηλώνει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θεσμοί όπως η τρόικα συνέβαλαν σε μι�� καταστροφική κατάσταση που πλήττει κυρίως τις χώρες του νότου και είναι αυτοί που καταστρέφουν την Ευρώπη, που αντιτάσσονται στο πολιτικό σχέδιο της Ένωσης, επιβάλλοντας μια πολιτική αυστηρής λιτότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας «δεν υποχώρησε στους μισθούς, δεν υποχώρησε στις συντάξεις και διατήρησε έναν φόρο στις μεγάλες περιουσίες», διαβεβαίωσε εξάλλου ο αρχηγός του Podemos.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top