Για ελληνική οικονομία και Κυπριακό συζήτησαν Παυλόπουλος-Ομήρου

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Για ελληνική οικονομία και Κυπριακό συζήτησαν Παυλόπουλος-Ομήρου

​Mε τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να αποφευχθεί ένα Grexit.

giannakis.jpg

«Στην Ελλάδα, αυτές τις κρίσιμες ώρες, δίνουμε μια μάχη και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων τη δίνει από κοινού», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις επιμέρους διαφορές που μπορεί να υπάρχουν, ο αγώνας είναι κοινός για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

O κ.Παυλόπουλος υποστήριξε ότι η πικρή εμπειρία των Μνημονίων θα βοηθήσει την Ευρώπη και την Ευρωζώνη να αποκτήσουν μηχανισμούς που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίζουν καλύτερα και πολύ πιο αποτελεσματικά τις κρίσεις στο μέλλον.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι «παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε, είμαστε δίπλα σας. Και είμαστε αρκετά δυνατοί, πάντοτε δυνατοί για να σας στηρίζουμε στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού».

giannakis2.jpg

Σημείωσε ότι «ο κόμπος έφθασε στο χτένι», τονίζοντας την ανάγκη να λυθεί το Κυπριακό και η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε να δοθεί ευρωπαϊκή λύση, «η οποία θα δημιουργεί ένα κράτος, με ενιαία κυριαρχία και ιθαγένεια, το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην Ευρωζώνη».

«Οποιαδήποτε πρόταση, που δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν την απαίτηση είναι "κόκκινη γραμμή" και για την Κύπρο και για την Ελλάδα» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε, ότι «οι Κύπριοι πολίτες δεν μπορούν να είνα�� πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

giannakis3.jpg

Εμφανίστηκε ικανοποιημένος με το γεγονός, ότι η Ελλάδα τονίζει με σαφήνεια, ότι δεν δέχεται να συμμετάσχει σε ένα νέο εγγυητικό πλαίσιο για την Κύπρο.

Για τον κ.Ομήρου, το κλειδί για την λύση του Κυπριακού προβλήματος εξακολουθεί να το έχει η Τουρκία, την οποία κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμφιλιωθεί με την ιδέα της λύσης.

Αναφερόμενος στις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ.Ομήρου έκανε λόγο όχι για ελληνικό, αλλά για ευρωπαϊκό ζήτημα, τονίζοντας ότι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στον ελληνικό λαό, να μπει σε δρόμους ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «λογικές της οικονομικής ποδηγέτησης και της ασφυξίας ,πρέπει να μπουν οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top